Diari Més

Societat

Valls penjarà la bandera de l'arc de Sant Martí el proper 28 de juny

Serà el primer municipi del Camp de Tarragona adherit a la Xarxa de Municipis LGTBI

L'any passat es van denunciar 47 agressions per homofòbia a Catalunya.

Valls penjarà la bandera de l'arc de Sant Martí el proper 28 de junyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple municipal de l’Ajuntament de Valls va aprovar, amb l’únic vot en contra del PP, una moció proposada per la Crida per Valls-CUP per la commemoració del 28J, dia internacional de l’alliberament LGTBI.

El primer punt de la moció, que en paraules del regidor Jordi Robert era el més important, era el de manifestar el rebuig a les agressions homòfobes patides per tres persones a Berga i Sants recentment. Per la CUP «atacs d’aquest tipus no es poden tolerar en una societat democràtica que defensa el dret de les persones a la lliure expressió de la pròpia sexualitat i identitat de gènere». Tot i la concreció d’aquestes agressions, que han tingut un tractament informatiu més rellevant, la Crida per Valls-CUP va posar de manifest que, segons la memòria del ministeri públic, l’any passat es van denunciar 47 agressions per homofòbia a Catalunya. Per altra banda, segons les dades de l’Observatori Contra l’Homofòbia, l’any passat l’Observatori va tenir coneixement de 113 incidències, que inclouen agressions, insults o assetjament. Més de la meitat d’aquestes incidències van ser contra homes gais o bisexuals (55%) i la resta contra persones transsexuals (13,3%) i dones lesbianes i bisexuals (11,5%).

L’aprovació del tercer acord de la moció, que demanava l’adhesió de Valls a la Xarxa de Municipis LGTBI, constituïda el juny de l’any passat amb la voluntat d’ajudar a desplegar polítiques LGTBI a tots els municipis que ho desitgin, implica que Valls serà el primer municipi del Camp de Tarragona adherit a aquesta xarxa.

La resta d’acords de la moció demanaven organitzar un acte públic per la commemoració del 28J, que posi de relleu la lluita d’aquest col·lectiu contra la discriminació que existeix encara en aquest país, i fer arribar la moció al Front d’Alliberament Gai de Catalunya, a l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya, a la Xarxa de Municipis LGTBI i a la Generalitat de Catalunya.

tracking