Diari Més

Lleure

Alcover habilita un espai que promou tant l'activitat física com la lectura

S’han instal·lat cinc aparells per a fer exercici i una prestatgeria per a intercanvis de llibres

L'espai ha estat habilitat amb diversos elements per fer activitat física i estanteries.

Alcover habilita un espai que promou tant l'activitat física com la lecturaAj. Alcover

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici de Cal Gepu d’Alcover, ubicat al carrer de Sant Llorenç número 12, l’Ajuntament la reconvertit en un espai lúdico-cultural amb màquines d’exercicis i una biblioteca lliure oberta a tothom que té el lema «El que llegeix molt i camina molt, veu molt i sap molt», frase de Miguel de Cervantes.

Es tracta duna zona enjardinada a l’aire lliure de titularitat pública on s’han instal·lat cinc aparells per a realitzar activitat física: una roda d’espatlles, el pèndul doble, la quàdruple roda de braços, el triple gir de cintura i un banc de pedals. Per tal que tothom pugui fer ús d’aquest material, a la zona hi ha un plafó en el qual s’explica el funcionament de cadascun dels elements.

L’espai es completa amb una zona d’intercanvi de llibres i tot tipus de publicacions, com diaris o revistes, amb l’objectiu de promoure l’hàbit de la lectura. Aquesta biblioteca està ubicada a l’interior de dos troncs que hi ha al mateix parc i que fan la funció de prestatges. Els interessats poden deixar llibres i revistes que ja no utilitzin i també agafar les que es trobin allí, llegint-les in situ o prenent-les a casa.

Els gossos poden entrar a l’espai, però sempre lligats i els seus responsables han de recollir els excrements. De fet, les normes estan especificades a través de senyalització vertical, on també s’informa de l’obligatorietat de fer ús de les papereres, així com respectar tots els elements.

En un altre plafó, es fa incís en les restes històriques de les muralles d’Alcover i es detalla tota la informació proporcionada pel Centre d’Estudis Alcoverencs.

A la zona també hi ha una font d’aigua, reg automàtic a les zones enjardinades i il·luminació ambiental i específica per a la muralla històrica i els prestatges del punt d’intercanvis de llibres.

Un edifici enderrocat

L’espai lúdico-cultural està ubicat a Cal Gepu, on anys enrere hi havia un edifici que anys enrere es trobava en una situació de conservació molt precària. En la sessió plenària de l’Ajuntament d’Alcover celebrada el 3 de maig de 2013, es va aprovar la necessitat d’ocupació i expropiació de l’edifici per enderrocar-lo, però conservant els elements característics, com són els arcs i la conservació de la primera muralla de la vila. La propietat va facilitar els tràmits, així que en pocs anys s’han pogut realitzar els treballs d’enderroc i la posterior instal·lació dels elements d’exercici físic i la biblioteca lliure que conformen l’espai lúdico-cultural.

tracking