Diari Més

La Cooperativa de la Canonja convoca els socis per votar la venda de patrimoni el 7 d'abril

Hauran de votar la venda de patrimoni per poder retornar-los els diners retinguts

L'entrada a la secció de crèdit de la Cooperativa.

La secció de crèdit de la Cooperativa de la Canonja té problemes de liquiditatVicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa de la Canonja ha convocat l’assemblea de socis el pròxim 7 d’abril, a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’escola del municipi. Durant la trobada hauran de votar i donar el vistiplau, si escau, a la venda de patrimoni de l’entitat, una mesura que pretén aconseguir una solució a la manca de liquiditat que pateix actualment la secció de crèdit i que està fent que la majoria de socis no puguin recuperar els seus estalvis ni cobrar els diners dels seus comptes corrents. A mitjans d’aquest mes el mateix Ajuntament de la Canonja va posar sobre la taula una oferta d’1,2 milions d’euros per comprar part del patrimoni de la Cooperativa Agrícola i salvar, en part, la situació. En concret, es vendria, el molí de la cooperativa, segons ha confirmat el president del Consell Rector, Josep Maria Veciana. El cert és, però, que el forat econòmic que pateix la secció de crèdit ascendeix als prop dels tres milions d’euros.

La compra per part del consistori és només una de les mesures que haurà de tirar endavant. Tal com es va avançar a mitjans de març, la quantitat aportada per l’Ajuntament, sumada als 250.000 euros que rebria de la venda de maquinària permetria retornar el 80% dels diners als afectats en un termini d’entre dos i tres mesos. «Estem mirant altres coses», explicava ahir Veciana. La venda de patrimoni anirà seguida per la liquidació de la secció de crèdit.

Tot apunta a què la cooperativa canongina no es podrà acollir al Fons Cooperatiu que tramita la Generalitat de Catalunya per salvar les entitats de possibles fallides. En qualsevol cas, mentrestant, els gestors de la Cooperativa de la Canonja hauran de respondre a raons el pròxim 7 d’abril davant dels socis.

tracking