Diari Més

Protesta

Vila-seca i la Canonja reivindiquen l'obertura de l'històric camí GR-92

La via, que uneix ambdues poblacions, està tallada per la carretera de Bellissens

El grup que ha participat en la caminada reivindicativa ha tallat la carretera.

Vila-seca i la Canonja reivindiquen l'obertura de l'històric camí GR-92Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones han participat aquest diumenge en una caminada reivindicativa per reclamar l’obertura del camí GR-92, una via que va quedar totalment tallada amb la construcció de la carretera de Bellissens. El camí uneix les poblacions de la Canonja i Vila-seca.

La caminada ha arrencat des dels ajuntaments de la Canonja i Vila-seca i ha estat organitzada pel Casal Popular El Rebotim, l’Ateneu Popular La Mina i l’entitat La Canonja 3. Aquestes agrupacions demanen que es busqui una solució que permeti els vianants travessar la carretera: un semàfor, pas de zebra o un pas elevat. «Ara mateix el camí està tallat per una mitjana de formigó. Hi ha gent que utilitza el camí igualment, però es juguen la vida saltant les tanques de formigó i travessant la carretera», ha explicat Mario Tellez, del Casal Popular El Rebotim.

«És un camí tradicional, que s’ha utilitzat tota la vida. Es tracta del GR-92 que passa per tot el litoral català», ha afegit Tellez.

L’obertura del camí es ve reivindicant des de l’any 2008. El GR-92 permet fer a peu o en bicicleta el trajecte entre Vila-seca i la Canonja en només 25 minuts.

Segons ha explicat Tellez, els plenaris d’ambdues poblacions van aprovar sengles mocions per unanimitat en la qual es recull la petició de les tres entitats que van organitzar la caminada d’aquest diumenge. Els participants de la concentració s'han reunit al punt de conflicte, a la carretera de Bellissens i, un cop allà, han fet lectura del seu manifest reivindicatiu.

tracking