Diari Més

Tradició

La ciutat de Valls adopta la tradicional escudellada d'Andorra la Vella

Després de celebrar una calçotada al país veí, la capital de l’Alt Camp oferia aquest plat típic andorrà per celebrar els 50 anys d’agermanament

Cuinant l'escudella en grans olles.

La ciutat de Valls adopta la tradicional escudellada d'Andorra la VellaPere Toda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de portar la tradicional calçotada de Valls a Andorra el passat mes de febrer, aquest diumenge han estat els andorrans els qui convidaven als vallencs a la seva tradicional escudellada. Servint centenars de plats d’escudella és com Valls i Andorra la Vella han celebrat el 5oè aniversari de l’agermanament entre ambdues ciutats. Ho han fet a la plaça de l’Oli i en un ambient festiu. Els comensals han pogut adquirir un plat de ceràmica commemoratiu i una cullera de fusta, com a record. L’alcalde, Albert Batet, s'ha apropat a la plaça per celebrar amb els seus veïns la festa de l’agermanament i a veure com es cuinava l’escudella en grans olles.

Valls i Andorra la Vella continuaran mantenint viu el seu agermanament en dues cites més en el calendari d’aquest any: el dia 1 a Valls, i el dia 6 a Andorra la Vella, tot coincidint amb la seva Festa Major. Segons ha explicat l’Ajuntament de Valls, la tradició de l’escudellada popular data de començaments dels anys 70, quan uns amics de l’avinguda Meritxell d’Andorra La Vella que celebraven el dia de Sant Antoni van decidir festejar-ho a l’entorn dels seus negocis oferint escudella i carn d’olla als veïns. Es recuperava així una tradició centenària que se celebrava per la festivitat de Sant Antoni, amb la qual s’acostumava a repartir menjar entre els andorrans de la Parròquia.

La Confraria d’Escudellaires

Més tard, i a causa de la multitud que s’aplegava en aquell punt, es va decidir traslladar la celebració al centre d’Andorra la Vella. Primer a la plaça Rebés i després a la plaça del Poble, i a partir de llavors es constituí la Confraria d’Escudellaires, responsables de l’Escudella de Sant Antoni d’Andorra la Vella. Quaranta anys després s’ha convertit en una tradició que ha arrelat amb vigor en el calendari de festes d’Andorra La Vella.

tracking