Diari Més

Tradició

Diumenge popular a Altafulla amb bicicletes, arbres i la Festa de l'Olla

Després de la bicicletada infantil s'han plantat nous arbres al carrer Alcalde Pijoan per celebrar el Dia de l’Arbre

Activitats a Altafulla en la festa de l'Olla.

Festa de l'Olla a AltafullaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La tradicional Festa de l’Olla va començar com un esdeveniment entre la gent de la brigada i el poble. Es cuinava com una mena de ranxo que servia d’excusa per reunir-se i fer petar la xerrada», ha explicat aquest diumenge la regidora de Cultura i Festes d’Altafulla, Montse Castellarnau. Enguany, la Festa de l’Olla ha arriba a la seva 36a edició i, quan Diari Més ha parlat amb l’edil, ja s’havien repartit dues-centes racions d’aquest plat a base de cigrons, patates, conill, pollastre i costella de porc, al Parc del Comunidor. En total s’esperava repartir fins a 500 racions del plat altafullenc que conté una recepta secreta: la del romesco que només coneixen les cuineres de l’Ateneu Cultural de Dones.

La XXXVI Festa de l’Olla ha servit al migdia per recuperar forces després d’un matí intens en el qual també s'ha celebrat la Bicicletada Infantil i el Dia de l’Arbre. La bicicletada ha arrencat a les deu del matí, des de l’Era del Castell i hi ha col·laborat en l’organització la Penya Ciclista d’Altafulla.

«La canalla ha pogut gaudir d’un itinerari pels terrenys propers al Gaià i, posteriorment, ha participat en la plantada d’arbres», ha explicat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, qui també ha volgut col·laborar remenant l’olla. La plantada d’arbres s'ha dut a terme al carrer Alcalde Pijoan. «S’han substituït les acàcies per un arbre de tronc molt més flexible. D’aquesta manera, s’evitarà que el fort vent acabi malmetent els arbres, com va succeir amb les darreres ventades», ha dit la regidora. En total, s'han plantat set arbres, sota la supervisió de l’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla.

En acabar de plantar els nous arbres, s'ha servit un petit refrigeri a tots els participants al mateix carrer.

Aquest és el segon any en què la Festa de l’Olla i la celebració del Dia de l’Arbre comparteixen jornada. «La Festa de l’Olla és especial i és una tradició que hem volgut mantenir», ha finalitzat Alonso.

Activitats a Altafulla en la festa de l'Olla.

Bicicletada i plantadaIldefonso Cuesta

tracking