Diari Més

Més de 40 editorials independents al festival literari 'Vila del Llibre' de Montblanc

És la tercera població rural que esdevé seu de la fira, que tindrà lloc el cap de setmana de l'1 i 2 d'abril

Quins llibres recomanen les personalitats catalanes per aquest Sant Jordi?

Quins llibres recomanen les personalitats catalanes per aquest Sant Jordi?ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montblanc acollirà la fira del llibre independent més gran de Catalunya, fora de Barcelona. Un total de 45 editorials independents han confirmat la seva assistència al certamen, que tindrà lloc el cap de setmana de l'1 i 2 d'abril. Es tracta del festival literari 'Vila del Llibre', un esdeveniment literari rotatiu, impulsat per una entitat amb el mateix nom, que ja ha passat per les poblacions de Bellprat (Anoia) i Cervera (La Segarra). Èxit d'assistència d'editorials petites i d'autors convidats, prop d'una setantena, amb escriptors de renom com Matthew Tree, Màrius Serra, Víctor Amela, Martí Gironell o Roser Capdevila. Places, comerços i baixos de cases de l'interior del recinte emmurallat es convertiran en biblioteques de llibres vells i nous. A vint dies de Sant Jordi, el certamen servirà de preestrena de les novetats editorials. S'han programat fins a 80 activitats literàries per a tots públics, des d'un taller de jeroglífics sobre els monuments de Montblanc a una exposició d'una antiga màquina d'impremta del 1914, encara en funcionament.

Una antiga entitat bancària, en desús des de fa anys, reconvertida per a l'ocasió en una llibreria de vell, ha estat escenari de la presentació de la primera edició del festival literari 'Montblanc, Vila del Llibre 2017', amb la presència de l'alcalde del municipi, Josep Andreu, el regidor de Cultura, Jordi Albalat, i Enric Bono, responsable de VilaDelLlibre.CAT, l'entitat privada que impulsa aquesta iniciativa, duta a terme a Bellprat i Cervera.

Bono ha destacat especialment el gran volum d'editorials independents presents al certamen fins al punt de situar la vila com la fira del llibre independent més gran de Catalunya -fora de la ciutat de Barcelona. «Montblanc serà una gran biblioteca», ha afegit l'alcalde. Amb un mercat de 45 editors independents, 3 llibreters locals i la presència de més d'una setantena d'autors durant el cap de setmana, l'esdeveniment serà la trobada editorial més important del país just abans de Sant Jordi i es preestrenaran molts títols.

A més de la presentació de nous títols, el programa oferirà un cicle de dotze taules rodones centrades en descobrir 'Els invisibles de la literatura' -en relació a tots aquells agents que queden en un segon pla, com traductors, il·lustradors o documentalistes. Hi haurà tallers, espectacles poètics, musicals i teatrals, així com xerrades amb autors.

Ja està confirmada la presència de Carme Martí, que inaugurarà el festival, així com també de Màrius Serra, Martí Gironell, Matthew Tree, Víctor Alexandre, Maria Carme Roca, Roser Capdevila, Carles Duarte, Xulio Ricardo Trigo, Lluís Foix, Víctor Amela, Josep Puigbó, Germà Bel, Lis Castro, Toni Albà i Coia Valls, que s'encarregarà de la cloenda.

Amb la muralla d'escenari de fons, el visitant podrà fer un recorregut, entrant pel portal de Sant Jordi, des d'on s'iniciarà el recorregut literari. Entre activitats curioses, destaquen des de la proposta de desxifrar jeroglífics pels 12 monuments més emblemàtics de Montblanc a tallers centrats en els oficis del llibre, com ara de cal·ligrafia o enquadernació.

tracking