Diari Més

Laboral

La Diputació de Tarragona crea plans d'ocupació que donaran feina a 50 persones

Es destinen més de 570.000 euros que milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis del Camp i l'Ebre

Fotografia de família de la presentació dels plans, que ha tingut lloc aquest dijous.

La Diputació de Tarragona crea plans d'ocupació que donaran feina a 50 personesDiputació de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals, millorarà entorns naturals i urbans de 119 municipis de la demarcació a partir dels Plans d'Ocupació Comarcals, que donaran feina a 50 persones durant sis mesos. Els Plans d'Ocupació se centren majoritàriament en l'especialitat forestal, llevat del de la Conca de Barberà, orientat a l'entorn urbà. El pressupost destinat per a la realització dels deu plans d'ocupació comarcals és de 573.659 euros i inclou la contractació dels treballadors, l'adquisició dels EPI's i d'altres despeses de funcionament, com el combustible o la reparació de maquinària. Des que es van iniciar els plans, el 2013, la Diputació ha contractat 257 persones que es trobaven a l'atur i ha actuat en el 94,21% dels municipis de la demarcació amb les tasques de millora que s'hi han realitzat.

A cada comarca, un grup de cinc persones -quatre peons i un responsable- que fins ara es trobaven en situació d'atur seran contractades i dirigides per la Diputació per posar-se al servei dels projectes escollits pels Consells Comarcals. Durant sis mesos, els beneficiaris també rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Els plans a cada comarca

El Pla d'Ocupació de l'Alt Camp actuarà en la neteja de camins i marges a Mont-ral, Rodonyà, Cabra del Camp, Pla de Santa Maria, Alcover, Nulles, Figuerola del Camp, Vilabella, Els Garidells i Puigpelat. A més, també es durà a terme la neteja de marges i zones de difícil accés per a l'actuació cinegètica en diversos municipis afectats per la superpoblació de conills.

Al Baix Camp es preveu treballar en el desbrossament, neteja i manteniment de diversos camins de la comarca. En concret, algunes d'aquestes tasques es duran a terme al camí de la Serra del Pou, al municipi de l'Albiol i al camí de la font de l'Irla a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

En el cas de la Conca de Barberà, es duran a terme actuacions de millora i embelliment de parcs i espais verds, a més de tasques de pintura i construcció a espais públics dels 22 municipis que conformen la comarca i a diferents instal·lacions del Consell Comarcal.

Pel que fa al Priorat, el pla d'ocupació preveu tasques de desbrossament, de retirada de pedres dels senders i de reconstrucció de marges al Camí Antic de Falset, Gratallops i Bellmunt a Falset; als camins miners i pagesos de Bellmunt del Priorat, a Porrera; a les Vinyes de la Mare de Déu de la Vilella Alta i Gratallops; al Lloar; a Cornudella del Montsant; a la Torre de Fontaubella; a Porrera, Torroja i Poboleda i a la Bisbal de Falset.

Al Tarragonès es contemplen tasques amb l'objectiu de prevenir incendis en zones periurbanes. En concret, el pla d'enguany realitzarà actuacions a Salomó, Vespella de Gaià, La Riera de Gaià, La Nou de Gaià i el Catllar.

Al Baix Penedès s'hi han projectat treballs forestals (neteges, desbrossaments i tasques de manteniment) a espais naturals de Bellvei, Banyeres del Penedès, a Llorenç del Penedès, Santa Oliva i l'Arboç.

Al Baix Ebre es faran millores i manteniment de la Via Verda, del Camí Natural de Tortosa-Deltebre, del tram sud del GR92 i dels jardins de la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre a Tortosa.

Les actuacions previstes a la comarca del Montsià són la neteja i desbrossament de diferents camins, carreteres i espais dels municipis d'Ulldecona, la Sénia, Amposta i Masdenverge.

A la Ribera d'Ebre es faran tasques forestals als diferents municipis, com desbrossaments a la Torre de Cervelló a Benissanet; la neteja i manteniment de finques municipals i jardins de la Palma d'Ebre; el desbrossament al Camí de Sant Jeroni i al Paratge de les ermites de Sant Jeroni i Santa Madrona de Móra d'Ebre; la neteja de les vores del riu a Móra la Nova, i l'obertura de senders de Sant Antoni a la Roca Roja a la Torre de l'Espanyol, entre d'altres.

El Pla d'Ocupació Comarcal de la Terra Alta preveu el condicionament d'entorns naturals a Arnes; l'arranjament de cunetes i retirada puntual d'esllavissades a la Via Verda de la Terra Alta; el condicionament en l'entorn urbà de la zona esportiva a Batea; la neteja i manteniment de locals i espais municipals a Bot; el condicionament d'entorns urbans a la Fatarella, i el manteniment i actuació en entorns naturals i urbans a Horta de Sant Joan, Vilalba dels Arcs i Prat de Comte.

tracking