Diari Més

Successos

Evacuen un ferit per inhalació de vapor nitrós a la planta Nitricomax

Segons altres fonts, dimarts també hi hauria hagut un ferit, en aquest cas, per cremades al braç

Imatge de la fuita que va patir l'empresa de la Canonja, el passat mes de desembre.

Evacuen un ferit per inhalació de vapor nitrós a la planta NitricomaxCUP LA CANONJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 63 anys i operador de planta va resultar ferit per inhalació de vapor nitrós durant la jornada laboral a la planta de Nitricomax, una empresa situada al polígon sud de la Canonja, segons confirma el Servei d’Emergències Mèdiques. Dues ambulàncies van acudir al lloc dels fets, al voltant de les dotze del migdia, per evacuar a un treballador ferit, que va ser traslladat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona amb un diagnòstic menys greu –entre lleu i greu. De moment, es desconeixen els motius que van provocar l’accident laboral. Altres fonts asseguren que, el dimarts, un altre treballador va resultar ferit en cremar-se un braç.

Al·legacions

No és la primera vegada que l’empresa Nitricomax està en el punt de mira. De fet, el Grup d’Estudi de Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) denuncia que la planta, «que fabrica nitrat d’hexamina que serveix com a primera matèria de fabricació d’explosius» acaba de rebre l’autorització ambiental per part del Departament de Territori i Sostenibilitat. «Però ens hem de preguntar si és realment segura la seva activitat per la nostra salut», comenta GEPEC, qui assegura que aquesta empresa, que fabricarà 40.000 tones l’any, emetrà a l’aire fins a 0,5 quilograms per hora de Compostos Orgànics Volàtils, «o sigui que l’alliberament de substàncies considerades tòxiques estaran molt a la vora dels barris i poblacions del voltant». Segons GEPEC, s’ha donat l’autorització però no s’ha fet cap anàlisi per tal de saber el risc real per la salut dels veïns. És per això que, des de l’entitat ecologista, s’han presentat un seguit d’al·legacions al Departament de Territori i Sostenibilitat, «però s’ha fet cas omís».

Des de GEPEC reclamen que es faci un estudi ambiental sobre l’impacte de les emissions que provocarà l’empresa Nitricomax. «Creiem que els ciutadans poden dir i fer alguna cosa per tal de no patir els excessos de contaminació que s’estan produint als polígons i a les petroquímiques i que estan afectant la nostra salut», explica GEPEC.

tracking