Diari Més

Societat

La Fiscalia considera que anar begut a una mesa electoral no és delicte

Una fiscal de Reus ho ha conclòs arran del cas d'un veí de Riudoms que el passat juny es va presentar a formar mesa sota els efectes de les begudes alcohòliques

L'Escola Beat Bonaventura de Riudoms va acollir el colegi electoral on van succeir els fets.

La Fiscalia considera que anar begut a una mesa electoral no és delicteGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una fiscal de Reus ha conclòs que presentar-se a formar mesa electoral sotaels efectes de begudes alcohòliques no és un delicte. Ho ha fet arran del cas succeït a Riudoms les eleccions del passat 26 de juny, quan un veí del municipi que havia d'exercir de vocal en una mesa electoral s'hi va presentar begut. Els altres membres de la mesa del colegi electoral, que es va situar a l'escola Beat Bonaventura,van aconsellar l'home que tornés a casa seva, tot i que ell va manifestar la voluntat e quedar-s'hi. Finalment però, l'home va acabar marxant i va ser substituït per un suplent.

La Junta Electoral de la Zona de Reus va traslladar el cas a la Fiscalia, qui va obrir diligències per investigar-lo. Després d'avaluar el cas, la Fiscalia ha conclòs que el riudomenc no ha comès cap delicte electoral, ja que va complir amb el seu dret de presentar-se a la mesa. «El delicte el comet aquell que voluntariament no s'hi presenta, i en aquest cas el veí va complir amb la seva obligació», afirma el fiscal en cap de la Fiscalia de Tarragona, Xavier Jou, qui afirma que és el primer cop que s'ha trobat amb un cas com aquest.

tracking