Diari Més

'Santa Maria de Sarral, l'Església i la vila', un llibre sobre la història i la cultura de Sarral

El volum es presentarà aquest diumenge 26 de març

Imatge de l'església parroquial de Sarral.

'Santa Maria de Sarral, l'Església i la vila', un llibre sobre la història i la cultura de SarralInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge 26 de març es presentarà a Sarral el llibre d’Antoni M. Marsal “Santa Maria de Sarral, l’església i la vila”, que tracta com a tema central la història de la parròquia del municipi però lligant-la a la cultura i les arrels del poble. El volum compta amb 264 pàgines i més de 300 il·lustracions, que detallen i documenten les curiositats històriques de la parròquia de Sarral però també del municipi. Els lectors hi podran descobrir la major part del llegat patrimonial del poble i el seu terme municipal.

El seu autor és Antoni M. Marsal (1967), filòleg i catedràtic de l’Institut Jaume Huguet de Valls. Ha participat en diferents projectes docents en el camp de la lingüística i de les llengües clàssiques i modernes. Molt implicat en les activitats de Sarral, entre 1995 i 2004 va dirigir la revista El Baluard i el centre d’estudis que va sorgir a partir de la publicació. Ha escrit a més, diferents cròniques i reportatges sobre el municipi i diferents llibres divulgatius i acadèmics sobre el poble.

Les activitats previstes per aquest diumenge en el marc de la presentació del llibre tindran lloc a l’església de Sarral i donaran el tret de sortida a les 11 del matí amb una missa presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol. Seguidament, actuarà la Coral Santa Rosalia de Torredembarra per després passar a la presentació del llibre de la mà del seu autor a qui acompanyaran el sr. arquebisbe, la diputada provincial, Montserrat Carreras; el director dels serveis territorials de cultura, Jordi Agràs; l’alcalde de Sarral, Josep Amill; el director de 9 Grup Editorial, Jordi Ferré i el rector de la parròquia, Mn. Adam Safianczuk.

L’edició d’aquest volum per part de Cossetània Edicions ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sarral, Parròquia de Santa Maria de Sarral, Diputació de Tarragona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tracking