Diari Més

Societat

BBVA cedeix 90 habitatges a la Generalitat per a lloguer social a Tarragona

La Generalitat ja té 57 dels 90 immobles en procés d’assignació a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social a la província

Imatge de

BBVA cedeix 90 habitatges a la Generalitat per a lloguer social a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BBVA i la Generalitat van subscriure un conveni, el passat mes de juliol, que comporta la cessió per part de l’entitat bancària a la Generalitat de 1.800 habitatges en tres anys destinats a lloguer social per a famílies en situació de vulnerabilitat. En els primers 6 mesos de vigència de l’acord ja s’han entregat 840 habitatges, dels quals 90 es troben a Tarragona. D’aquests 90 immobles, 57 ja es troben en procés d’assignació a famílies vulnerables. Aquests pisos estan situats a la pròpia ciutat de Tarragona o a Reus, entre d’altres.

El procediment d’adjudicació d’aquests habitatges s’impulsa a través de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, mitjançant la Mesa d’Emergències i en col·laboració amb els ajuntaments. Els lloguers, amb una vigència màxima de 5 anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mouen entre un 10 i 18% dels ingressos de la unitat familiar.

Com a mesura d’acompanyament, les famílies vulnerables beneficiaries d’aquests habitatges s’inclouen en un programa social realitzat per la Generalitat per a millorar les seves condicions d’integració a la societat. El programa es dura a terme durant tota la vigència de la cessió.

tracking