Diari Més

El Vendrell clama «prou racisme»

Demana que la UE obri fronteres als refugiats

Els manifestants, amb la pancarta.

El Vendrell clama «prou racisme»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones van recórrer aquest dissabte els carrers del Vendrell, al Baix Penedès, per demanar «prou racisme» i reclamar que s'obrin fronteres per acollir els refugiats.

La protesta està emmarcada en la jornada internacional de lluita contra el racisme i la va convocar Unitat contra el Feixisme i el Racisme. També s'han fet concentracions a Lleida, Olot, Manresa, Molins de Rei i Pineda de Mar. Els organitzadors han escollit el Vendrell per fer la marxa perquè consideren que la ciutat «és el feu de Plataforma per Catalunya», segons Iolanda Maurici, d'Unitat contra el Feixisme.

La protesta va transcórrer en un ambient festiu i es van cridar lemes com «cap persona és il·legal» o «els racistes són els terroristes». La capçalera, amb una pancarta on es llegia «Prou racisme», va ser protagonitzada per diverses dones, algunes de les quals vestien un vel. Segons Maurici, la decisió de situar només dones a la capçalera és una manera de denunciar les paraules d'un eurodiputat polonès d'extrema dreta, que a principis de mes va dir a l'Eurocambra que les dones han de cobrar menys «perquè són dèbils i menys intel·ligents».

Maurici va explicar que s'ha decidit fer la manifestació al Vendrell –que ha començat a la Rambla i ha fet el recorregut pel centre de la ciutat fins a arribar a la plaça Vella- és la presència de PxC. La portaveu d'Unitat contra el Racisme va recordar que el president de la formació, August Armengol, resideix al municipi. «És una formació política que es dedica a administrar odi i xenofòbia a dojo, busca l'enfrontament entre persones per raons de raça, sexe o religió, és clarament racista», va denunciar.

tracking