Diari Més

Societat

L'Ajuntament de La Canonja ofereix 1,2 milions a la Cooperativa

Els afectats aplaudeixen la decisió i demanen poder intervenir en el procés

Imatge de l'entrada de la Cooperativa de La Canonja.

L'Ajuntament de La Canonja ofereix 1,2 milions a la CooperativaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa de La Canonja té una oferta sobre la taula per part de l’ajuntament, que ofereix prop de 1,2 milions d’euros per comprar mobiliari que forma part del patrimoni de més de 3 milions que té la Cooperativa. Aquesta quantitat, sumada als 250.000 euros que rebria de la venda de maquinària permetria retornar el 80% dels diners als afectats en un termini d’entre dos i tres mesos. Actualment, la Cooperativa compta amb una liquiditat de poc més de 243.400 euros i en deu uns 2.900.000 als socis.

La decisió de l’ajuntament d’invertir en la Cooperativa ha estat molt ben rebuda pels afectats. Pep Torrents remarca la importància d’aquesta maniobra, malgrat sigui la única proposta posada sobre la taula, i destaca «l’agraïment que tenim per a aquesta actuació del consistori». Segons Torrents, un dels afectats per la fallida de la Cooperativa de La Canonja, «els afectats hem d’anar de la mà de l’ajuntament» ja que és la única solució viable sobre la qual «no posarem entrebancs».

Malgrat ser la única proposta, cal que els socis la ratifiquin per tal que es dugui a terme. De ser així, es podrien complir els terminis anunciats pel President del Consell Rector de la Cooperativa, Josep Maria Veciana, de «tornar el 80% dels estalvis en dos mesos» i el 20% restant es recuperaria «un 10% abans d’acabar l’any i l’altre 10% en tres o quatre anys màxim». Tot i així, segons Pep Torrents, els afectats creuen que «són uns números una mica optimistes i tindran dificultats per poder-ho aconseguir».

Els afectats demanen intervenir

La bona rebuda de la proposta s’hauria de traduir en una acceptació per tal que s’iniciés el procés. Per això es necessita algú que avali la viabilitat d’aquesta operació i en controli el correcte esdevenir. «L’alcalde va anunciar que posaria un interventor», explica Pep Torrents, que també defensa la idea dels afectats de poder dir-hi la seva. Per això demanen «un pas al costat» de l’actual junta gestora i la creació d’una comissió en la que «tant els impositors com els pagesos i afectats puguem escollir dues persones que supervisin el procés». Així, tal com explica Torrents, es pot tenir una millor constància del treball realitzat ja que, treballant en equip, es podrien evitar errors de càlculs i operacions que posessin en perill la salvació de la Cooperativa.

tracking