Diari Més

Servei Públic

Cambrils recupera l'Oficina d'Informació al Consumidor (OMIC)

Obre a la Torre del Llimó i suma el servei d’assessorament sobre clàusules sòl i costos hipotecaris

Camí Mendoza, a la dreta, durant la presentació de l'OMIC.

Cambrils recupera l'Oficina d'Informació al Consumidor (OMIC)Aj/Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cambrils ha recuperat l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i n’ha ampliat les seves funcions amb la incorporació d’un assessorament específic sobre la clàusula del sòl i despeses hipotecàries. El nou servei d’assessorament, prevenció, mediació i tramitació de denúncies es prestarà els divendres al matí a la Torre del Llimó. L’oficina compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Consum i el suport jurídic puntual de la Unió de Consumidors.

L’alcaldessa de Cambrils explicava ahir que aquest és un compromís contemplat en el Pla d’Actuació Municipal i es mostrava satisfeta de poder tornar a oferir un servei que es va suprimir a finals del 2012. Mendoza també va destacar que es tracta d’un servei per a la defensa dels drets dels consumidors que han estat vulnerats però també d’un servei preventiu i de sensibilització per a un consum responsable. «Com a Ajuntament tenim un paper bàsic en l’atenció als consumidors perquè som l’administració més propera, tenim un coneixement real de les problemàtiques i podem ser l’interlocutor més àgil entre consumidors, comerciants i empresaris» deia. Representants de l’Agència Catalana de Consum, el Consell Comarcal i la Unió de Consumidors coincidien ahir a destacar la necessitat de posar en marxa aquesta oficina per acostar el servei als ciutadans i felicitaven el consistori cambrilenc per haver tingut la iniciativa.

Divendres amb cita prèvia

L’OMIC oferirà els serveis d’informació, orientació i assessorament, atenció de reclamacions i denúncies, mediació entre les parts, i organització de campanyes de informatives, de sensibilització i formació a la ciutadania. L’horari de l’oficina serà els divendres de nou del matí a dues del migdia, amb cita prèvia. A més, el primer i tercer divendres de mes, de nou del matí a una del migdia, s’oferirà assessorament i acompanyament a les persones afectades per les clàusules del sòl, per donar compliment a la moció aprovada per unanimitat al Ple del gener. El proper divendres 24 de març hi haurà una sessió informativa sobre les clàusules terra a la sala d’actes del Centre Cultural de Cambrils, a càrrec de Raimon Margalef, tècnic jurídic de la Unió de Consumidors de Catalunya.

tracking