Diari Més

Mendoza: «Una no neix alcaldessa, s'hi fa al dia a dia, ben acompanyada»

La batllessa de Cambrils fa un repàs exhaustiu a tots els projectes endegats en la conferència sobre l’estat de la ciutat

Camí Mendoza durant la conferència a la sala d'actes del Centre Cultural de Cambrils.

Mendoza: «Una no neix alcaldessa, s'hi fa al dia a dia, ben acompanyada»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Una no neix alcaldessa, s’hi fa al dia a dia, ben acompanyada amb el caliu de la gent i la sintonia i cohesió de l’equip de govern que fa que les meves ganes per treballar per Cambrils augmentin dia a dia». Aquesta era una de les poques –si no l’única– pinzellada personal que aportava l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza (ERC), en la conferència sobre l’estat de la ciutat que va oferir ahir a la tarda sota el títol Impulsem Cambrils, pas a pas.

Mendoza arrodonia el seu discurs tot responent implícitament a aquells que posen en dubte la seva capacitat de gestió al capdavant de l’executiu cambrilenc. Ho feia, a més, al final, després d’oferir una àmplia i detallada exposició dels projectes que estan en marxa i tot el que ha fet el seu govern, que camina de la mà del PSC i PDeCAT. «Seguim treballant pas a pas en projectes de ciutat: Ràdio Cambrils, Teatre Auditori, posada en funcionament dels quiròfans de l’Hospital de Dia, futur port, reclamació del deute de les administracions superiors», enumerava sense entrar en massa concrecions.

«Aquest any s’iniciaran les obres de demolició i construcció del nou pont de l’antiga N-340, un projecte ja adjudicat. Aquestes obres comportaran l’eliminació de la barrera històrica que separa dos barris», destacava Mendoza entre els projectes que veuran la llum durant el 2017.

La creació d’un equip de protecció civil, la modificació de la Relació de Llocs de Treball, la incorporació del nou distintiu del municipi com a destinació turística de golf, la imminent posada en marxa de l’OMIC (l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) o l’increment en 1.200.000 euros en la despesa destinada a l’àrea de la persona, són algunes de les fites que Camí Mendoza penjava al seu medaller particular ahir.

«Estem treballant en el Pla de desenvolupament del sector comercial, el Mercat de la Vila i el polígon Belianes. Hem posat en marxa sis oficines d’atenció policial al barri: a la Llosa, al Molí de la Torre, a Vilafortuny, al Nou Cambrils, al barri del Port i al barri Antic per potenciar la proximitat de la policia i millorar la convivència», afegia al llarg de la conferència.

«Les persones són les protagonistes de les nostres accions. Per això, entenem la participació ciutadana com un procés, com una manera de fer govern i treballar que ens permet tenir eines i instruments propicis per aconseguir una major qualitat democràtica al nostre municipi. Junts i juntes, caminem millor», assegurava. Com a exemples, recordava que, sota el seu mandat, s’ha creat el Consell de Barri de l’Eixample Platja i s’ha augmentat la freqüència de convocatòria dels consells de barri. «A més, realitzarem proves pilot de pressupostos participatius a escala de barri», afegia l’alcaldessa.

A l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, l’acompanyaven dades econòmiques positives al llarg de la seva conferència. La reducció de l’endeutament dels 33 milions d’euros fins als 33 milions i la previsió d’acabar l’any amb 29 milions, n’era una. Tanmateix, l’alcaldessa recordava que s’ha aconseguit recuperar més de 2,7 milions d’altres administracions i també reduir la xifra d’atur al municipi de la Costa Daurada.

L’alcaldessa va ser rebuda per alguns dels esportistes que es mostren contraris a la celebració del Mundialito, esdeveniment que els impedirà gaudir de la pista d’atletisme durant setmanes, amb una cassolada. Durant la conferència diversos assistents van aixecar pancartes de protesta..

Diverses pancartes que es van mostrar durant la xerrada.

Mendoza: «Una no neix alcaldessa, s'hi fa al dia a dia, ben acompanyada»Olívia Molet

tracking