Diari Més

Empresa

Covestro i Ercros no tancaran les plantes de la Canonja, Vila-seca i Flix

Les dues empreses han arribat a un acord per mantenir l'activitat de les seves respectives plantes fins, almenys, el 2020

Entrada de l'empresa Covestro, a la Canonja.

El Parlament demana a la Generalitat que intervingui entre Covestro i Ercros i els seus treballadorsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Covestro i Ercros han arribat a un acord per mantenir l'activitat de les seves respectives plantes d'MDI a Tarragona i fosfat bicàlcic a Flix (Ribera d'Ebre) i Vila-seca fins, almenys, l'any 2020. Aquest acord contempla que tant les plantes de Vila-seca I i Flix d'Ercros, i de la Canonja de Covestro, que havien anunciat els respectius tancaments, seguiran la producció fins, almenys, el 2020.

Covestro havia anunciat, fa poc més d'un mes, que deixaria de produir MDI a finals d'aquest any. «El clor no és una decisió, és l'excusa perfecte per prendre la producció d'aquí cap a la demarcació de la matriu», va manifestar el passat 1 de febrer el president del comitè d'empresa de Covestro a Tarragona, Ramon Viña, qui temia per la pèrdua de prop d'un centenar de llocs de feina, coincidint amb una jornada en què l'empresa va anunciar una forta inversió per a la fabricació de clorhídric i d'una estació ferroviària de descàrrega. En el curs de la roda de premsa, l'empresa va informar que el tancament de la planta MDI afectaria 120 treballadors, dels quals una quinzena es recol·locarien en altres produccions.

Ercros, per la seva banda, ha informat de l'acord en un comunicat, i fonts de la companyia han aclarit que el nou contracte substitueix a l'actual, que finalitza el 30 de novembre d'aquest any. El contracte preveu que Covestro continuarà adquirint clor a Ercros, fins al 40% de la seva producció anual prevista en el nou pla d'adaptació al canvi tecnològic.

Ercros aclareix que el nou contracte no altera el seu pla d'adaptació al canvi tecnològic per al període 2016-2020, que contempla una reducció neta de la seva capacitat de producció de clor del 44% a partir de desembre d'aquest any. Aquest pla és conseqüència de l'adaptació a la normativa europea, que prohibeix la producció de clor amb tecnologia de mercuri a partir de finals d'aquest any. Com a conseqüència d'aquest pla, Ercros va anunciar el tancament de les parts de les plantes de clor de Flix i Vila-seca I, aTarragona, que operen mitjançant tecnologia de mercuri, i una reducció de plantilla d'unes 135 persones a partir de 2018.

Com a part d'aquest acord, «Ercros podrà continuar rebent àcid clorhídric industrial -per part de Covestro-, que usa com a primera matèria per a la planta de fosfat de dicalci de la fàbrica de Flix, cosa que aclareix el principal condicionant de la continuïtat de l'esmentada planta», diu el comunicat en al·lusió a aquesta instal·lació, on treballen 37 persones.

CCOO valora positivament l’anunci

El sindicat CCOO d’Indústria de Catalunya valora molt positivament l'acord, perquè implica «el manteniment d’un nombre important de llocs de treball tant al polígon químic de Tarragona com al poble de Flix». Segons el sindicat, la continuïtat de l’activitat productiva de Covestro i Ercros a Tarragona conclouen amb l’aprofitament de sinergies entre empreses d’un mateix polígon, la qual cosa pot repercutir en llocs de treball indirectes a la zona.

tracking