Diari Més

Societat

Centres de Maspujols, Bonastre i La Sènia guanyen a Tarragona el concurs de l'ONCE

Els estudiants han realitzat treballs sobre el bullying

Escolars de primària que han participat al concurs estatal.

Centres de Maspujols, Bonastre i La Sènia guanyen a Tarragona el concurs de l'ONCEONCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles Maspujols, al Baix Camp, L’Estel de Bonastre, al Baix Penedès, i l’Institut La Sènia, al Montsià,han estat els centres guanyadors de la fase provincial de Tarragona de la 33a edició del Concurs Escolar de l'ONCE i la seva Fundació. En aquesta ocasió, el certamen ha convidat els docents i estudiants a treballar i a reflexionar junts sobre el bullying.Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell publicitari de sensibilització contra l'assetjament, mentre que els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (micro-curt d'un minut) on es mostra com passar a l'acció contra aquesta problemàtica.

A Tarragona hi han participat més de 2.500 estudiants, coordinats per 68 professors i professores de 42 centres educatius. A Catalunya hi han pres part 18.510 alumnes de 222 centres educatius, sota la coordinació de 396 professionals de l'educació. Amb el lema 'Som diferents, no indiferents. Activistes contra l'assetjament', el concurs ha ofert eines per detectar, sensibilitzar i actuar contra les situacions d'assetjament que es puguin produir a l'escola. D'aquesta manera, els escolars s'han convertit per si mateixos en agents de canvi per actuar contra el bullying, amb tota la força del grup-aula.

Segons dades del Ministeri d'Educació, aquest fenomen arriba al 4% de l'alumnat i els experts afirmen que prop d'un 10% dels afectats són menors amb discapacitat. El concurs escolar de l'ONCE i la seva Fundació és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels alumnes per mantenir una convivència respectuosa.

Els treballs seleccionats pel jurat de Tarragona han estat, en la Categoria A, de 3r i 4t de Primària, el de 3r de Primària A de l'Escola Maspujols. En la Categoria B, amb cinquè i sisè de Primària, s'ha escollit el de 5è de Primària 1 de l'Escola l'Estel de Bonastre. Finalment, en la Categoria C, d'ESO i FP Bàsica, s'ha seleccionat el treball de 4t d'ESO A de l'Institut La Sènia.

Aquests centres passaran a la fase autonòmica.Els guanyadors absoluts d'aquesta edició gaudiran durant un cap de setmana a Madrid al Campus 'Som diferents, no indiferents', on hi tindran lloc activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

tracking