Diari Més

Riudoms envia un informe contrari al parc eòlic de Vilabella

«No volem que ens carreguin una línia d’evacuació, ja ens han trinxat prou el territori», diu l’alcalde

Tarragona, capital de l'energia eòlica a Catalunya

Tarragona, capital de l'energia eòlica a CatalunyaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Riudoms ha enviat un informe desfavorable a l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) de la Generalitat de Catalunya contra el futur parc eòlic de Vistabella –entre Riudecols i Riudecanyes– i els tres traçats que es proposen per enllaçar els cincs molins eòlics que tindrà amb l’estació transformadora de Reus.

El parc eòlic, que es troba en fase de consulta, comptarà amb cinc molins, amb un total de 10 MW de potència, i les seves línies d’evacuació haurien de passar pels termes de Botarell, Riudoms, les Borges del Camp i Reus. «Hem fet un informe desfavorable al parc perquè no volem que ens carreguin una altra línia d’evacuació pel nostre terme municipal. Per això, el nostre informe tècnic posa en valor l’agricultura de la zona i l’impacte que tindria sobre el territori», diu l’alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset. «Tota la feina que hem fet de promoció de la zona i dels seus valors i productes agrícoles no servirien per res», afegeix el batlle. «La instal·lació dels cinc molins eòlics podria requerir la instal·lació de fins a 46 torres elèctriques, segons el traçat triat. Dos dels traçats passen per Riudoms i, el tercer, més tocant a les Borges. Però ens hi oposem als tres. A més, els molins suposaran un important impacte visual a la serralada del Camp de Tarragona», diu Cruset.

L’Ajuntament de Riudoms compta amb el suport dels veïns del municipi, de grups ecologistes, i de l’oposició al projecte també per part de les poblacions de Botarell, Riudoms, les Borges i Reus. Els cinc molins de 2 MW cadascun només podrien donar energia a uns 2.000 habitatges, per aquest motiu, es posa en dubte la seva repercussió des del punt de vista mediambiental. El futur parc eòlic de Vilabella es troba en fase de consulta, però l’Ajuntament de Riudoms s’hi oposarà frontalment al projecte, així ho ha expressat per escrit l’alcalde, Josep M. Cruset, als diferents departaments de la Generalitat de Catalunya implicats en la tramitació.

tracking