Diari Més

Municipal

Curs per a municipis que vulguin elaborar el Document Únic de Protecció Civil Municipal

Es tracta d'un document que permet homologar junts tots els plans bàsics d'emergència, els d'actuació municipal i els específics

El curs es realitza a le instal·lacions del 112 a Reus.

Curs per a municipis que vulguin elaborar el Document Únic de Protecció Civil MunicipalProtecció Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, ha iniciat aquest dimecres un curs sobre l’elaboració del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), destinat a personal de l’administració local de les comarques del Camp de Tarragona i d’empreses que tinguin encarregada l’elaboració d’un DUPROCIM. El curs es realitzaa l’edifici del CAT112 de Reus.

L’objectiu del curs, impartit pel personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Tarragona, és saber elaborar el pla DUPROCIM, identificar els elements més importants que cal desenvolupar en aquest pla i conèixer els tràmits d’aprovació i homologació.

Les classes s’impartiran a una cinquantena d’alumnes de municipis, consells comarcals, tècnics de la Diputació i empreses que tinguin encarregada l’elaboració d’un DUPROCIM. L’alumnat assistirà a les quatre sessions del curs, que s’inicia aquest dimecres i finalitza a meitat de juny.

Mitjançant el Decret 155/2014 s’estableix que els municipis poden elaborar i homologar tots els plans bàsics d’emergència, els plans d’actuació municipal i els plans específics municipals en un sol document que és el DUPROCIM. Els municipis que han de redactar el document únic de protecció civil han d’incloure-hi l’anàlisi de tots els riscos i la vulnerabilitat que afecten el municipi d’acord amb els diferents plans, així com els procediments operatius per risc i la cartografia específica per a cada risc, entre altra informació.

tracking