Diari Més

Més de 180 alumnes tarragonins de secundària participen al concurs 'Ficcions'

Es tracta de la 9a edició, organitzada per l'Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC)

Imatge del lliurament de premis territorials de l'edició de l'any passat.

Més de 180 alumnes tarragonins de secundària participen al concurs 'Ficcions'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició del concurs literari 'Ficcions', l’aventura de crear històries va tancar el passat dilluns 27 de febrer els registres de participació amb un total de 2.903 alumnes de 341 centres educatius, dels quals 182 participants de 24 escoles són de la demarcació de Tarragona. A Catalunya, el total d’alumnes que participen al concurs Ficcions és de 2.039, provinents de 243 escoles diferents d’arreu del territori.

Les escoles tarragonines amb més participació de l’edició d’enguany són l’IES Camí de Mar de Calafell (Baix Penedès), l’IES Joaquim Bau de Tortosa (Baix Ebre) i l’IES Berenguer d’Entença de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).

El concurs

Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’AMIC, busca impulsar l’ús de la llengua catalana a la vegada que incentiva la creativitat i la imaginació dels joves.

Prenent cinc inicis de novel·la (Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, L’aniversari d’Imma Monsó, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L'aire que respires de Care Santos i L'altre costat de l'infern de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través de la web (www.ficcions.cat) seguint el calendari d’entrega, que finalitza el 18 d’abril. La participació pot ser individual i/o en grup de fins a tres persones.

Jurat i premis

A partir del 18 d’abril, últim dia per entregar la darrera part del relat, un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. Amb motiu del 20è aniversari de l’AMIC, el veredicte es farà públic en un acte a La Pedrera de Barcelona el 25 de maig on es farà l’entrega de premis i on hi podran assistir tant alumnes finalistes com familiars i professors. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà al professor més motivador.

Organitza AMIC, compromís amb l'educació

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

L’AMIC representa a més de dues-centes vuitanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de 2.104.000 exemplars, mentre que en digital superen els 6.900.000 d’usuaris únics mensuals.

tracking