Diari Més

La Xatonada Popular dóna inici a la Quinzena Gastronòmica a Calafell

Durant dues setmanes, vuit restaurants adherits a la Ruta del Xató oferiran en menús

Els infants han elabotat el seu pròpi xató durant el matí.

La Xatonada Popular dóna inici a la Quinzena Gastronòmica a CalafellCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell ha viscut diumenge la seva Xatonada Popular, una festa que dona el tret de sortida a la quinzena gastronòmica del xató, en la qual vuit establiments adherits a la Ruta del Xató (A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Vell Papiol, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Petit Duval i l’Estany), oferiran els seus menús basats en el xató de Calafell, complementat pels millors plats de la carta dels establiments i amb preus que van dels 19,90 als 38 euros (IVA inclòs).

La Xatonada Popular ha començat a les deu del matí a la plaça de Catalunya, on s'han posat a la venda 750 racions, al preu de 7 euros, que, a més del xató, incloïen pa i vi de la DO Penedès. Els encarregats de servir el xató calafellenc han sigut enguany Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Las Brasas i La Bodegueta del Pa Torrat.

Un dels esdeveniments que més ha destacat durant el matí ha sigut el taller infantil de xató, dirigit pels Mestres Xatonaires de Calafell, on els alumnes han après a fer l’autèntic xató local. L’entrada a la plaça dels infants, vestits com autèntics xefs, ha sigut un dels moments més especials de la Xatonada Popular, on el més petits han demostrat la seva bona mà a la cuina.

tracking