Diari Més

Successos

Troben dues granades de la Guerra Civil a la Secuita i explosius a la Terra Alta

Els TEDAX van desactivar i neutralitzar, en els dos casos, el material trobat pels veïns

Les dues granades trobades a la Secuita.

Troben dues granades de mà de la Guerra Civil a la Secuita i explosius a la Terra AltaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de Mossos d’Esquadra van recollir el passat divendres, 3 de març, a la Secuita, dues granades de mà de tipus universal localitzades per una veïna en un bosc del municipi. La veïna que va trobar una de les granades va avisar sobre les 17 hores als mossos, que van activar el protocol per aquests casos. Un equip dels TEDAX es va desplaçar fins al lloc de la troballa. Els agents van comprovar que, a banda de la granada trobada per la veïna, a la zona hi havia un segon artefacte.

Fetes les comprovacions, els agents van recollir les dues granades amb seguretat i se les van endur per poder-les neutralitzar amb les màximes garanties. Els artefactes trobats són dues granades del tipus universal, fabricades a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, i pertanyents als soldats de l’exercit republicà.

Segona intervenció dels TEDAX a Capçanes

Un dia abans, dijous 2 de març, una unitat dels TEDAX es va activar per anar a Capçanes, a la Terra Alta, a causa de la localització de material explosiu duta a terme per un veí. La policia, un cop al lloc de la troballa, va comprovar que es tractava de 22 detonadors pirotècnics de coure de fabricació industrial. Els detonadors del tipus ‘de metxa’ són de fabricació antiga i ja estan descatalogats. Es tracta d’uns explosius iniciadors cilíndrics i metàl·lics que acostumen a portar un explosiu molt potent i sensible. Els TEDAX van recollir els detonadors i els van traslladar per tal de neutralitzar-los amb seguretat en un espai habilitat.

Els 22 detonadors pirotècnics trobats a Capçanes.

Troben dues granades de mà de la Guerra Civil a la Secuita i explosius a la Terra AltaMossos d'Esquadra

tracking