Diari Més

L'alcaldessa de Riudecols també hauria cobrat il·legalment del Consell Comarcal

Anna Aragonès s'ha baixat el sou del consistori per tal de complir amb la normativa

Anna Aragonès, a la dreta, juntament amb el president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud.

L'alcaldessa de Riudecols també hauria cobrat il·legalment del Consell ComarcalConsell Comarcal del Baix Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anna Aragonès, alcaldessa de Riudecols, hauria cobrat un sobresou il·legal del Consell Comarcal del Baix Camp, segons avança la Cadena SER, mentre seguia cobrant el d'alcaldessa de la localitat durant un any i mig. Aquesta situació és similar a la de Mercè Dalmau, que va reconèixer públicament que va cobrar uns 14.000 euros que no li pertocaven «sense adonar-se'n» durant un any i mig. Dalmau va confirmar que retornaria aquesta quantitat, després que la CUP li comuniqués la irregularitat «que ella desconeixia».

Aragonès, que també és del PDeCAT, ha cobrat al voltant de 20.000 euros de més, segons la Cadena SER. Aquests diners representen un 20% més del sou que hauria d'haver cobrat de manera regular. Aquesta situació ha estat detectada en una auditoria interna del Consell Comarcal, i ja ha estat regularitzada. La quantitat que cobrava era superior al que estableix la normativa, i la setmana passada es va baixar el sou de l'Ajuntament de Riudecols per tornar a la legalitat.

Tot i que ambdues conselleres han resolt la situació, la CUP porta el cas a fiscalia, denunciant falsedat documental, malversació de fons públics i frau a l'administració pública.

tracking