Diari Més

Successos

Tres detinguts a Reus i a Miami Platja per cultiu de marihuana i frau elèctric

S'han intervingut 557 plantes i material per al cultiu de les plantacions

Una de les dues plantacions descobertes.

Tres detinguts a Reus i a Miami Platja per cultiu de marihuana i frau elèctricGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Reus i la Policia Local de Mont-roig del Camp, han detingut a tres persones com a responsables de dues plantacions de marihuana, situades a l'interior de dos domicilis a Reus i a Miami Platja.

La recerca es va iniciar durant el mes de gener, gràcies a la col·laboració ciutadana que aportava informació relacionada amb l'apreciació d'olors característiques que desprenen les plantes de marihuana, l'origen de la qual es trobaria en un habitatge unifamiliar de la localitat de Miami Platja. Arran d'aquesta informació i de les recerques dutes a terme, es va poder situar el domicili on, pel que semblava, es podrien conrear i elaborar substàncies estupefaents. Aquest habitatge es trobava en règim de lloguer des de feia diversos mesos, sense tenir activitat quotidiana, però tenia un consum elèctric molt elevat.

Amb suport tècnic de l'empresa subministradora d'energia elèctrica, es va poder confirmar que a l'habitatge s'hi havia realitzat un enganxi il·legal. Aquest fet va fer pensar que l'habitatge s'havia llogat exclusivament per habilitar-lo per al cultiu de marihuana, així com per a la seva manipulació i distribució. Paral·lelament, l'activitat operativa de la recerca va permetre determinar la implicació en l'activitat d'altres dues persones residents a Reus, que mantenien contactes quotidians amb l'habitant de Miami Platja. Per aquest motiu es va sol·licitar a l'Autoritat judicial competent un ordre d'entrada i registre dels habitatges en qüestió.

Durant aquest divendres, un dispositiu policial conjunt ha descobert a l'interior de l'habitatge situat a Miami Platja 354 plantes de marihuana en fase adulta, així com diversos sistemes de ventilació, il·luminació i de control de temperatura i humitat per al cultiu òptim de les plantes. En el registre practicat a l'habitatge de Reus, es van descobrir 203 plantes de marihuana, així com el material necessari per facilitar i potenciar el creixement de les plantes.

Els efectes intervinguts en els dos escorcolls són un total de 557 plantes de marihuana, un vehicle, dues bàscules de precisió i material per al cultiu,elaboració i acceleració de les plantacions. Als detinguts, tres homes de 34, 32 i 18 anys, se'ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de substàncies estupefaents) i un altre de frau de fluid elèctric. Els tres han estat posats en llibertat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus.

Un moment dels escorcolls realitzats als domicilis.

Tres detinguts a Reus i a Miami Platja per cultiu de marihuana i frau elèctricGuàrdia Civil

tracking