Diari Més

La secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de la Canonja té un forat de 2 MEUR

Una fallida, com la que es va produir a Cambrils, podria comprometre els estalvis de 600 impositors

L'entrada a la secció de crèdit de la Cooperativa.

La secció de crèdit de la Cooperativa de la Canonja té problemes de liquiditatVicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola de la Canonja podria tenir un forat de dos milions d’euros. Aquesta és, si més no, la quantitat que necessita per solucionar els problemes de liquiditat que arrossega i que l’ha portat a demanar ajuda a l’Ajuntament del municipi.

Segons ha explicat la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’entitat està buscant i gestionant «una solució que podria estar pràcticament tancada» amb l’Ajuntament de la Canonja per tal de donar resposta a la manca de liquiditat i, a més, redirigir l’activitat de la Cooperativa Agrícola. L’Ajuntament de la Canonja, però, desmenteix aquest extrem. Segons l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, «estem estudiant amb els tècnics i juristes què podem fer per ajudar». El pitjor escenari, el d’una possible fallida com el que es va produir a la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, comprometria els estalvis d’almenys sis-cents impositors. «La majoria gent humil de la Canonja», afirma Muñoz.Aquests s'han afanyat a retirar diners i ara s'han trobat en què les operacions s'han limitat a quantitats petites. «Ho tornarem tot, o quasi tot», ha afirmat el president de l'entitat, Josep Maria Veciana. Aquest mateix divendres al matí els responsables de la secció de crèdit s'han reunit amb tècnics del Departament d'Economia per mantenir-los informats.

La intervenció del consistori canongí podria passar per l’adquisició d’actius patrimonials, però, ni de bon tros, l’administració local pot aportar els dos milions d’euros que l’entitat podria necessitar per solventar el problemes de liquiditat.

Tot i que l’alerta s’hauria desfermat entre alguns dels socis després d’anar a retirar diners de la Caixa Agrària i no poder aconseguir-ho, la FCAC sosté que, en principi, els clients que tenen diners a la vista no haurien de tenir problemes per retirar-los. De fet, tot i que la FCAC du a terme la seva tasca de control, afirma que no ha hagut d’intervenir encara. La federació assegura, d’altra banda, que els problemes s’han produït en part per davallada de l’activitat de la cooperativa canongina.

D’altra banda, segons el departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya, a l’informe mensual que va presentar la Cooperativa Agrícola de la Canonja a data de 31 de gener, hi consta que l’entitat té liquiditat suficient per afrontar les oscil·lacions de crèdit. Malgrat això, des del departament recorden que la Generalitat només té les competències de supervisió prudencial de l’activitat, però no la seva tutela administrativa, ja que es tracta d’una empresa privada. Des de la Caixa Agrària han declinat fer qualsevol tipus de declaració sobre la situació.

tracking