Diari Més

Dansa

La productora de Valls DansPXL s'internacionalitza amb un projecte a Roma

Han treballat en el projecte 'Ballare Lapidarium' juntament amb la ballarina mexicana Triana Botaya

Una de les fotografies captades al Colosseu de la capital italiana.

La productora de Valls DansPXL s'internacionalitza amb un projecte a RomaDansPXL - Lapidarium

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en dansa i arts escèniques de Valls DansPXL es va traslladar, el passat cap de setmana, a Roma, per treballar en el projecte 'Ballare Lapidarium' juntament amb la ballarina mexicana Triana Botaya.

'Lapidarium' és una exposició itinerant que està ubicada a indrets simbòlics de Roma, com el Colosseu, el Mercat de Trajà i l’Arc de Constantí, des del passat mes de setembre. Es tracta d’una mostra escultòrica de l’artista mexicà Gustavo Aceves, que consta de diferents cavalls realitzats de materials com bronze i granit, i que són un símbol de la diàspora humana i de les diferents migracions i les morts que aquestes han ocasionat i ocasionen a tot el món.

Durant l'última setmana de l’exposició a Roma, l’objectiu de 'Ballare Lapidarium' era portar a la vista i sensibilitat del públic els cavalls de 'Lapidarium' reencarnats en una ballarina. En aquest cas, amb una coreografia original de David Campos i música de l’òpera de Faust, aquestes imponents criatures prenen vida entre passos, puntes i salts de la ballarina principal del Ballet de David Campos, Botaya, que els evoca i fa seus mentre balla en els diferents espais on s’ubica la mostra.

L'equip de DansPXL, dirigit per Marta Arjona, ha rodat un audiovisual en format videodansa que alhora ha esdevingut un espectacle en viu pels visitants mentre es realitzava la filmació. El material aconseguit després d’aquest rodatge a Roma, es farà servir per futures exposicions i catàlegs, i formarà part de la pel·lícula final sobre 'Lapidarium' dirigida per José Botaya.

Però el treball de DansPXL i Botaya a Roma no es va limitar a 'Lapidarium', sinó que el passat diumenge es van traslladar al restaurant Grazia&Graziella del Trastevere, on van realitzar un shooting especialitzat en dansa. A més a més, indrets característics de Roma, com la Fontana di Trevi o la Plaça Espanya, es van omplir de moviment a través de les imatges que l’equip de DansPXL va captar de Botaya. Aquest és el primer treball que DansPXL realitza a terres internacionals.

tracking