Diari Més

Municipal

El Govern de Cambrils tomba la reprovació de Dalmau pel sobresou

La regidora  torna a dir que va estar cobrant del Consell Comarcal de forma irregular per error

Mercè Dalmau en una imatge d'arxiu.

Mercè Dalmau ha estat cobrant irregularment del Consell Comarcal des del 2015Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crítiques molt dures, algunes de constructives, en alguns casos –com en el del PP– confiança però amb retrets. Això és el que va haver d’encaixar ahir la regidora del PDeCAT de Cambrils, Mercè Dalmau, durant el ple extraordinari que l’oposició havia demanat per aprovar la reprovació de l’edil per haver estat cobrant de forma irregular del Consell Comarcal al mateix temps que percebia el sou íntegre del consistori des del juliol del 2015. La reprovació, però, va ser rebutjada amb els vots de l’equip de Govern.

«Tots ens podem equivocar, però el seu sembla vici. Vostè és l’única culpable, però ho capgira tot», va començar la seva intervenció, la més dura de totes, el regidor Ivan Sanz del grup Municipal de l’Assemblea de Cambrils. Sanz va recordar, paraula per paraula, la resposta que havia donat Dalmau al Consell Comarcal del Baix Camp quan va ser preguntada per la CUP sobre la mateixa qüestió. Agafant el fil de la resposta que la consellera va donar aleshores, Sanz aprofitava per dir que «nosaltres sí que qüestionem la seva feina». «Vol fer de Cambrils el seu propi cortijo», afegia per, tot seguit, continuar enumerant les de mesures que Dalmau hauria promogut per «col·locar a tots els seus», en paraules de Sanz.

David Chatelain (PP), per la seva banda, es va mostrar convençut que tot plegat havia succeït per un descuit de la regidora, tot i així «un error inexcusable», diria poc després. «Ni per a mi ni per al meu grup la senyora Dalmau és una delinqüent, encara que algun partit hagi portat el cas a la Fiscalia (en referència a la CUP)», va dir.

Imanol Rico, de Ciutadans, va tornar a demanar a Dalmau que es comprometés davant del ple a retornar els diners que ha cobrat de més, a més dels interessos.

Per la seva banda, el portaveu de Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, va aprofitar l’avinentesa per posar l’accent en la complexitat de l’administració pública a través dels diversos organismes i en la necessitat de simplificar-la i també de repartir els càrrecs.

Per la seva banda, Mercè Dalmau, sense voler entrar en debat, va tornar a repetir el que ja va dir en roda de premsa. Va assegurar que no es va adonar que cobrava dels dos ens públics fins al passat mes de desembre, arran d’una pregunta de la CUP durant el ple del Consell Comarcal, i va ser llavors quan va iniciar els tràmits per tal que això no tornés a succeir. Ahir era Ana López (PSC) la que retreia a alguns dels grups de l’oposició l’ús que havien fet del plenari. «Han volgut fer escarni i embrutar la seva honorabilitat fent un ‘poti-poti’ de tot, però ja va donar les explicacions que calia», deia López.

tracking