Diari Més

Judicial

L'acusat del crim de Montblanc tenia a casa encenedors i papers com els trobats sota la víctima

Agents dels Mossos d'Esquadra declaren en el sisè dia de judici a l'Audiència de Tarragona

Pla obert de l'acusat del crim de Montblanc, Jaume Solsona (esquerra), arribant a l'Audiència de Tarragona acompanyat del seu advocat.

El presumpte assassí de la montblanquina Sara Lozano s'asseu a la banqueta dels acusatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acusat del crim de Montblanc tenia a casa encenedors de la marca 'Buzz' i diaris i revistes per cremar, un material molt similar al què es va trobar sota la víctima, Sara Lozano, a la qual es va prendre foc quan encara era viva. El seu cos que va aparèixer mig calcinat en un camp d'ametllers als afores de Montblanc el 26 d'octubre del 2014. En el sisè dia de judici a l'Audiència de Tarragona, diversos agents dels Mossos d'Esquadra han testificat aquest dimarts que a l'habitació de l'únic acusat, Jaume Solsona, hi van trobar prop d'una desena d'encenedors, tots de la marca 'Buzz'. En un magatzem també hi guardava algun encenedor 'Buzz', papers de diari i revistes velles d'àmbit «regional», a més d'un bidó de gasolina que Solsona feia servir per a eines del seu hort. Els agents també han coincidit en l'aparença «tranquil·la» i «apàtica» que mantenia el processat durant els escorcolls policials a casa seva i altres llocs.

A la casa, al magatzem, a l'hort i dins del vehicle. «A tot arreu on miràvem hi trobàvem encenedors d'aquesta marca», han reiterat Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona, citats aquest dimarts a declarar al judici amb jurat popular. Sota el cos de la víctima es van trobar peces metàl·liques d'un encenedor 'Buzz' i papers i revistes locals que es van fer servir per iniciar el foc. En el lloc dels fets també es va trobar un pamflet publicitari d'un taller mecànic de Móra d'Ebre que havia encarregat editar la mateixa setmana del crim.

Durant l'escorcoll policial a la casa familiar a Montblanc, els agents han coincidit que l'acusat no mostrava cap signe de nerviosisme i que l'actitud era de «normalitat». «Estava assegut a la taula del menjador llegint el diari, molt tranquil», ha relatat una agent de la policia científica de la unitat territorial del Camp de Tarragona. Un altre agent policial ha reconegut que els va xocar especialment trobar set encenedors de la marca 'Buzz' a l'habitació de l'acusat i, en canvi, al dormitori dels pares n'hi havia una vintena dins d'un calaix, però cap d'aquesta marca en concret.

Buscant indicis en relació a l'assassinat, els agents també van registrar el vehicle de l'acusat, un Dacia Duster. Segons han testificat agents de la policia científica, el vehicle presentava diversos danys -li faltava un far antiboira, tenia bonys al frontal dret i el lateral de la carrosseria de l'acompanyant estava tot rascat. A l'interior, que han descrit com a «desordenat» i «brut», hi van trobar un encenedor 'Buzz' a la guantera, una xapeta metàl·lica d'un altre encenedor sota el seient del conductor, uns guants de jardineria i, al maleter, una bossa de plàstic amb diaris i revistes.

Els agents també han remarcat que el cotxe de l'acusat es pot considerar un tot terreny i que al lloc dels fets requeria anar-hi amb un vehicle d'aquest estil, ja que es tracta d'un indret «de difícil accés», amb «pendents pronunciats» on un turisme podria rascar la part baixa. També van endur-se roba de Solsona per buscar restes d'ADN, si bé no es va trobar res rellevant -l'armilla que duia la nit del crim, però, no es va localitzar. La policia ha repassat el recorregut que podrien haver fet víctima i acusat, d'on no s'ha pogut aprofitar cap imatge de càmeres de vigilància de l'entorn.

En relació a la finca, que havia estat propietat de la família de l'acusat abans del 1992, agents dels mossos van testificar aquest dilluns que l'acusat va assenyalar a la policia la finca en concret amb convicció quan la comitiva policial i Solsona encara eren a certa distància, i que en algunes ocasions hi havia anat a consumir droga -mentre que els familiars de l'acusat, durant les seves declaracions, van voler marcar distància sobre la parcel·la, assegurant que feia anys que no la trepitjava ningú d'ells i que desconeixien si Jaume hi havia anat més, des de la venda de la finca.

tracking