Diari Més

Municipal

El ple de Valls no evita la presència de l'exèrcit a l'Espai de l'Estudiant

Aproven una moció conjunta de suport a la Moció 55/XI del Parlament sobre la desmilitarització de Catalunya

A la dreta, la paradeta de Centros Docentes Militares, en una imatge d'arxiu.

El ple de Valls no evita la presència de l'exèrcit a l'Espai de l'EstudiantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Celebrem un codi ètic, el que regeix l’ús dels equipaments i la cessió d’espais amb la finalitat de garantir i potenciar els principis i valors basats en la defensa de la igualtat, la cultura de la pau i els drets humans. El nou codi limita la forma com s’exposarà l’exèrcit a l’Espai de l’Estudiant, però no l’evita. Amb el nou codi ètic només s’ensenyarà la cara amable de l’exèrcit», així és com el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Valls, Francesc Martinell, resumia els passos endavant que el plenari feia per intentar evitar que l’Exèrcit torni a tenir presència a l’Espai de l’Estudiant. El plenari ho ha intentat, però Centros Docentes Militares, que depenen de l’Exèrcit, tornarà a tenir estand propi a la cita dels estudiants entre el 9 i el 10 de març a la Kursaal.

Per 16 vots a favor i quatre vots en contra (dels tres regidors del PSC i l’únic del PP) tirava endavant, ahir a la tarda, la moció conjunta presentada per la resta de grups a través de la qual es donava suport a l’organització de l’Espai de l’Estudiant i a la Moció 55/XI del Parlament sobre la desmilitarització de Catalunya per la seva aplicació a Valls. La moció conjunta aprovada era fruit de negociar i sumar les dues mocions que CiU i ERC per una banda, i Crida per Valls-CUP i Compromís per Valls ICV-EUiA, per l’altra, havien presentat al ple. A través d’aquesta s’insta al Consell Interuniversitari de Catalunya a executar al nou codi ètic que regula els usos d’espais públics i a eliminar les referències d’armes o bèl·liques. Això, però, no evitarà que l’Exèrcit torni a ser presenta a la 17a edició de la fira der referència que presenta l’oferta formativa als estudiants.

«En realitat el que volen és esborrar la imatge d’Espanya i dins d’Espanya està l’exèrcit», apuntava el regidor del PP, Francesc Caballero, com a objectiu real, a parer seu, de la moció. L’edil del grup popular es preguntava si en la petició dels grups que impulsaven la moció ahir es podia incloure també els cossos dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional o, fins i tot, la Policia Local. «L’exèrcit ve a donar informació sobre una formació de rang superior», aclaria.

tracking