Diari Més

Política

C's reclama als ajuntaments que tornin les plusvàlues immobiliàries

El grup presentarà una moció als consistoris de la demarcació on hi té representació

Imatge d'arxiu de pisos en venda.

El Tribunal Constitucional anul·la l'impost de plusvàlua municipalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans reclama als ajuntaments que tornin les plusvàlues immobiliàries després de la sentència del Tribunal Constitucional que les ha declarat nul·les, segons informa el partit taronja. C's presentarà una moció als diferents ajuntaments de la província deTarragonaon hi té representació, i instarà els consistoris a tornar els diners que han cobrat de més als ciutadans en les plusvàlues municipals.

La mesura arriba després de la sentència del Tribunal Constitucional que dicta que la venda d'immobles que no hagin generat beneficis no està subjecte a pagar aquest tribut.

El portaveu de C's a l'ajuntament deTarragona, Rubén Viñuales, ha afirmat que amb aquesta moció el que es vol és que els ajuntaments «donin totes les facilitats perquè la gent recuperi el que és seu i se'ls reparin els perjudicis ocasionats». És per això pel que s'està sol·licitant als diferents ajuntaments que «posin tots els mitjans materials i humans disponibles perquè els contribuents facin efectiva la seva reclamació i puguin recuperar aquests diners que han pagat de més».

El partit també ha proposat «un canvi en el règim de gestió de l'impost de la plusvàlua», que «actualment es porta a terme a través de l'autoliquidació i perquè passi a fer-se efectiu a través de declaració tributària».

tracking