Diari Més

Les Borges del Camp

L'Ajuntament de les Borges exigeix millores a l'estació arran de la mort del noi

El consistori desvincula una relació causa-efecte entre l'abandonament de les instal·lacions i l'accident

L'estació de tren de les Borges del Camp.

L'Ajuntament de les Borges exigeix millores a l'estació arran de la mort del noiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Borges del Camp reclama a Adif una millora de l'estació de tren del municipi l'endemà que un noi de 15 anys morís electrocutat després d'enfilar-se a un tren de mercaderies que estava aturat.

Mitjançant un comunicat, el consistori apunta que no volen establir una relació causa efecte entre l'accident i l'estat de «semi abandonament» de l'estació, on no hi ha vigilància ni personal de venda de bitllets, però sí que volen cridar l'atenció a Adif perquè rehabiliti l'edifici i l'entorn.

«Un accident es pot produir igual però no dona la imatge d'un espai que ningú se'n preocupa», ha explicat l'alcalde, Joaquim Calatayud. «Seria fàcil començar a repartir culpes però potser ni que hi hagués hagut certa vigilància s'hauria pogut fer res», ha valorat l'alcalde, tot i que ha apuntat que «si fos una estació amb circulació i moviment», potser algun usuari els hauria cridat l'atenció i no s'hi hauria enfilat.

Calatayud ha explicat que mantenen converses amb Adif des de fa uns mesos per intentar que l'entorn i l'edifici «tingui algun tipus d'habitabilitat». De moment, les negociacions van en la bona línia tot i que a un ritme lent. Amb tot, l'alcalde creu que durant aquest any podrien aconseguir algun acord, que no inclouria ni la vigilància ni la incorporació de personal per la venda de bitllets. Des del consistori, s'entén que són condicions «no assumibles» a hores d'ara però sí que reclamen que es tregui profit de les edificacions, algunes de les quals «estèticament molt boniques», segons Calatayud.

tracking