Diari Més

Infraestructures

La comissaria dels Mossos de Torredembarra començarà a construir-se el 2018

Estarà ubicada a peu de l’antiga N-340 direcció a Creixell, abans d’arribar a la rotonda de la Marítima

El conseller Jané ho ha comunicat durant la Junta Local de Seguretat, que ha tingut lloc aquest divendres.

La comissaria dels Mossos de Torredembarra començarà a construir-se el 2018Ajuntament de Torredembarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra està més a prop. Generalitat i Ajuntament han arribat a un acord sobre la seva ubicació i el govern català s’ha compromès a redactar el projecte de l’equipament policial aquest 2017 per iniciar a principi del 2018 el procés d’adjudicació de la seva construcció. Així ho ha anunciat el conseller d’Interior, Jordi Jané, durant la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquesta tarda a Torredembarra. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que l’Ajuntament va oferir a la Generalitat un seguit de terrenys municipals i aquesta ha decidit la ubicació de la futura comissaria d’acord amb criteris tècnics.

Els terrenys triats es troben a peu de l’antiga N-340 direcció a Creixell, abans d’arribar a la rotonda de la Marítima (Nova Rotonda). La comissaria ocuparà uns 1.500 metres quadrats i quedaria espai per més endavant ubicar un parc de Bombers.

Junta Local de Seguretat

Els fets delictius han disminuït un 8,7 % durant el darrer any a Torredembarra. El 2015 es van conèixer 1.418 delictes, mentre que el 2016 en van ser 1.294. En aquest sentit, en els darrers cinc anys (2011 a 2016) els fets delinqüencials mostren una reducció acumulada d’un 8%. Cal destacar que els delictes que més han baixat, un 17,2 %, han estat contra les persones (de 227 a 188). Aquestes dades s’han donat a conèixer en la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquesta tarda amb la participació del conseller d’Interior, Jordi Jané; l’alcalde, Eduard Rovira; el director general de l’Administració de Seguretat, Jordi Jardí; el regidor de Governació, José García, i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Protecció Civil de Torredembarra, entre d’altres assistents.

Durant la Junta també s’ha aprovat l’elaboració del Pla Local de Seguretat i la creació de la coordinació tècnica i comissió de treball del mateix. La coordinació tècnica anirà a càrrec del sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal.

D’altra banda, el regidor de Governació, José García, ha exposat quins són els objectius de futur entre els quals destaquen la implementació del Pla de Millora de la Policia Local, potenciar la col·laboració i cooperació amb els Mossos d’Esquadra, incrementar els dispositius en l’àmbit fiscal amb la Guàrdia Civil i estrangeria amb el Cos Nacional de Policia, descentralitzar serveis per arribar a tot el municipi, potenciar i consolidar la Policia de Proximitat i la Mediació, i actuacions preventives de lluita contra la sinistralitat viària, el consum de drogues o l’incivisme, entre d’altres.

tracking