Diari Més

Infraestructures

Rull lamenta que el ramal del Corredor a Madrid rebrà 935 milions d'euros

El conseller diu que «és un escàndol» que el tram Vila-seca-Tarragona porti un any de retard

El conseller Rull, ahir durant la seva intervenció al Parlament de Catalunya.

Rull lamenta que el ramal del Corredor a Madrid rebrà 935 milions d'eurosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va qualificar ahir d’«escàndol» la inversió del Govern de l’Estat al Corredor Mediterrani (CMED). En resposta a una pregunta oral al Parlament, Rull va criticar que, mentre al ramal de Madrid del Corredor Mediterrani «hi ha prevista una inversió de 935 milions d’euros per un túnel, quadruplicació de vies, ample internacional i accés a l’aeroport», a Catalunya «ve el ministre i ens explica que el ramal entre Vila-seca i Tarragona, que es construeix amb ample ibèric, va amb un any de retard». «A més, no ens donen data pel tercer fil i, si el posen, serà en una sola via, el que fa impossible qualsevol estratègia de connexió amb la frontera amb França», va dir. «Mentre allà hi ha tota la inversió de totes les maneres possibles, aquí estem sotmesos a un nivell de desinversió dramàtic», va respondre el conseller.

El dilluns de la setmana passada, l’Associació Valenciana d’Empresaris va celebrar una reunió a Tarragona amb representants del món empresarial de Catalunya, País Valencià, Múrcia i Andalusia, on el tema estrella va ser, precisament, l’estat del tram del CMED entre Vandellós i la capital, a més de reivindicar la urgent necessita de disposar d’aquesta via ràpida per a passatgers i mercaderies, i unir Algesires amb la frontera amb França. Rull va dir que «aquí només hem vist gesticulacions».

Compromís de calendari

El Ple de la Cambra del Congrés va aprovar el dimarts una moció presentada per Joan Baldoví, diputat de Compromís, que exigeix al Ministeri de Foment una data concreta per la posada en marxa de l’eix ferroviari del Corredor Mediterrani. La moció de Compromís és conseqüència d’una interpel·lació sobre aquest assumpte que en el Ple del dimecres de la passada setmana van plantejar al ministre Íñigo de la Serna, durant la sessió de control al Govern.

En el text, aprovat amb tres abstencions i sense cap vot en contra, s’exigeix a Foment que en el termini d’un any concreti una sèrie d’obres per a la implantació de l’ample de via ferroviària internacional entre Barcelona i Alacant, en primer lloc, i la seva continuació més tard a Múrcia, Almeria, Granada i Algesires acomplint així el disseny aprovat per la Unió Europea. En la moció es demana que Foment inclogui als Pressupostos Generals de l’Estat del 2017, 2018 i 2019 les partides necessàries per a l’execució del Corredor.

tracking