Diari Més

La CUP torna a demanar que l'Espai de l'Estudiant de Valls no tingui militars

Al ple de la Diputació de divendres es debatrà la presència d'aquest sector al saló

L'espai el 2015, amb l'estand de l'exèrcit espanyol a mà dreta.

La CUP torna a demanar que l'Espai de l'Estudiant de Valls no tingui militarsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Valls i de la demarcació de Tarragona demanen, una vegada més, que es «compleixi la llei» i que l'Espai de l'Estudiant de Valls estigui lliure de militars. El saló, que es realitza enguany el 9 i 10 de març, compta amb la presència de l'exèrcit espanyol, sent una de les opcions sobre les quals els joves es poden informar. Aquesta opció és una de les moltes que es poden trobar a l'espai, que compta amb estands d'universitats, de cicles formatius, d'instituts, etc.

La Plataforma Desmilitaritzem l'Educació, que agrupa diferents entitats i sindicats de l'ensenyament a les comarques del Camp, i que ha fet arribar aquesta reivindicació als diversos centres d'ensenyament secundari i als propis organitzadors de l'Espai, realitza la mateixa demanda que els cupaires.

Aquesta reclamació és avalada per l'aprovació d'una moció al Parlament sobre la desmilitarització de Catalunya, que diu que cal «evitar la presència de l'exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació i evitar també que sigui present a espais educatius i promocionals». Segons han assegurat els regidors de la CUP de VallsJordi Robert i Paloma Vicente durant la roda de premsa d'aquest dijous, hi ha un principi d'acord amb PDeCAT i ERC i la pròpia organitzadora de l'esdeveniment per posar-hi solució.

El reusenc Edgar Fernández, diputat de la CUP a la Diputació de Tarragona, ha explicat que aquest divendres al ple de l'ens es debatrà la problemàtica, «esperant comptar amb el suport d'ERC i del PDeCAT». La Diputació col·labora econòmicament en l'organització de l'Espai de l'Estudiant, i també hi participa físicament amb un estand on es difonen els ensenyaments artístics dels seus centres.

tracking