Diari Més

Es tanca l'acord per la portada d'aigua de Rialb als municipis de la Baixa Segarra

Es beneficien d'aquest acord municipis de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia i l’Urgell

L'embassament de Rialb, a més del 90% de la seva capacitat.

Es tanca l'acord per la portada d'aigua de Rialb als municipis de la Baixa SegarraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, i una quarantena de municipis de la Segarra, l'Anoia, la Conca de Barberà i l'Urgell han tancat un acord per la portada d'aigua de l'embassament de Rialb a través de canal Segarra-Garrigues. En una reunió que ha tingut lloc aquest dimecres al vespre al Departament de Territori i Sostenibilitat, s'ha desencallat una qüestió històrica que ha de permetre garantir l'aigua de boca als municipis afectats.

El projecte que inclou una obra nova de 130 quilòmetres de canonades i estacions de bombeig valorat en 21,1 MEUR s'ha pogut desencallar a partir d'un document que porta per nom 'El Gran Pacte del Segarra-Garrigues' consensuat entre els municipis d'aquestes quatre comarques que s'han de beneficiar de l'aigua. Després d'una carència de 5 anys es pagarà entre 0,59 i 0,75 euros el metre cúbic en 3 trams diferenciats que tindran una representació repartida en funció del seu pes al consorci que gestionarà la infraestructura.

La reunió, presidida pel conseller Josep Rull, va comptar amb la presència dels alcaldes dels municipis afectats, els presidents dels consells comarcals de la Segarra i de la Conca de Barberà i representants de les diputacions de Barcelona, Lleida i Tarragona. El proper pas per fer realitat el projecte serà la constitució del Consorci que haurà de gestionar la xarxa.

A la Conca de Barberà aquest acord permetrà abastir amb aigua potable els municipis de la Baixa Segarra que ara mateix pateixen importants mancances. Aquestes poblacions són Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

La reunió, presidida pel conseller Josep Rull, va comptar amb la presència dels alcaldes dels municipis afectats, els presidents dels consells comarcals de la Segarra i de la Conca de Barberà i representants de les diputacions de Barcelona, Lleida i Tarragona.

Es tanca l'acord per la portada d'aigua de Rialb als municipis de la Baixa SegarraConsell Comarcal de la Conca

tracking