Diari Més

Judicial

La família de l'acusat del crim de Montblanc es referma en la seva innocència

«El Jaume és totalment innocent, si fos culpable jo no el perdonaria», afirma el seu pare

Pla obert de l'acusat del crim de Montblanc, Jaume Solsona (esquerra), arribant a l'Audiència de Tarragona acompanyat del seu advocat.

El presumpte assassí de la montblanquina Sara Lozano s'asseu a la banqueta dels acusatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«El Jaume és totalment innocent, si fos culpable d'alguna cosa així jo no el perdonaria», ha declarat el pare de l'acusat del crim de Montblanc, en el tercer dia del judici oral que se celebra a l'Audiència de Tarragona. «Que es busqui, que es busqui i que es busqui», ha demanat el pare, Josep Solsona, durant la seva declaració. La família de l'acusat s'ha refermat en la innocència del fill. El pare ha assegurat que li hauria notat a la cara en tornar a casa, l'endemà de la mort de la montblanquina Sara Lozano, i ha insinuat una possible «manipulació».

Segons el pare, el seu fill es va lamentar molt per la víctima, a la qual ha descrit d'«ésser humà encantador». La família de Solsona també ha explicat que l'acusat cultivava un hort ecològic i que arrossegava una depressió, amb dos intents de suïcidi, i que era consumidor d'alcohol i cocaïna. Un dels testimonis, un forner de Montblanc, ha arribat detingut pels Mossos a l'Audiència. Ha al·legat que se li havia traspaperat la citació judicial.

El pare de l'acusat, Josep Solsona, ha insistit en què quan el seu fill va tornar a primera hora del 25 d'octubre del 2014, després d'haver passat la nit dins del cotxe a l'ermita de Sant Josep, li va «clavar la mirada fixament a la cara» i no va apreciar cap «anomalia» o signe estrany, més enllà d'esperar-se el «sermó» del progenitor per haver begut i passat tota la nit fora de casa. Al fet que dormís a l'ermita, el pare ho ha atribuït perquè no el veiés begut aquella nit i per estalviar-se que «la reprimenda fos tan grossa».

De fet, no era el primer cop que l'acusat no es presentava a dormir, segons han certificat tant el pare com la mare. El pare, el mateix vespre del dia 24 d'octubre, se'l va trobar sol, fora del bar Lennon fumant i bevent cervesa, i li va dir que anés ja cap a casa i l'acusat li va dir que ja ho faria. I «es va quedar allà», s'ha limitat a dir el pare. El jove devia diners a diversos bars, que la família havia de sufragar. «De fet encara en devem en alguns», ha dit la mare, Pilar Tost. «No té ni un duro», ha afegit la germana.

La família ha repassat els problemes de depressió i de consum d'alcohol i drogues del fill, que l'ha portat a passar per diversos centres i a l'internament en una residència per a la seva rehabilitació. Però la família ha insistit en què l'acusat pateix una depressió i que tendeix a infravalorar-se, ser autodestructiu fent-se «retrets», «però mai contra els altres». «Sempre s'ha culpabilitzat a sí mateix i ha arribat en dos punts al suïcidi", ha revelat el pare. L'acusat, de petit, també va tenir una hiperactivitat que podia resultar «molesta».

En aquest sentit, el pare ha fet referència a la gran diferència entre els dos germans -la germana despuntava en l'etapa formativa. Durant el judici s'han fet públics uns missatges directes entre els dos germans en els quals l'acusat li confessava que tenia «un problema gros» que havia d'afrontar, però la germana ha assegurat que es referia únicament a qüestions amb la droga. «Ningú pot imputar-li agressivitat al Jaume (...), és una persona de gran valor, sempre ofereix més del què rep», ha afegit el pare de l'acusat.

«D'haver fet alguna cosa d'aquesta índole, hauria agafat una gran magnitud de psicosi, però no vam percebre res», ha insistit. «Els juro i que Déu ens castigui a tots que no vaig apreciar res que fes pressuposar quelcom dolent», ha conclòs el pare. Segons la família, el processat i la víctima, que es coneixien del poble, van sortir de festa i van marxar junts de la discoteca Xenon de l'Espluga de Francolí per tornar cap a Montblanc amb el cotxe d'ell, però ella el va «engegar a fer punyetes» i va saltar de cop del vehicle.

Segons el pare, basant-se en la versió del seu fill, la noia volia veure's amb una gent i havia de treure diners d'un caixer. A partir d'aquí, Jaume Solsona ja no l'hauria vist més i el retorn cap a l'ermita hauria passat per un camí secundari per evadir els controls policials. La família també ha parlat de l'hort ecològic que conreava a Pira, si bé han insistit que no utilitzava gasolina per a la maquinària -només «mescla»-, així com també han evitat descriure el vehicle de l'acusat -un 'Dacia Duster' blanc- com un tot terreny.

També han tret ferro al fet que en el camp d'ametllers on va aparèixer calcinada en un 70% la víctima hagués estat de la seva propietat abans del 1992, ja que d'això en «fa molts anys». «El Jaume es va lamentar profundament de la mort de Sara Lozano i ell tindrà els seus raonaments, però nosaltres creiem que podria haver caigut en mans de ves a saber quina manipulació o especulació hi pot haver pel mig», ha insinuat el pare del processat. «Ell em va dir que no li havia fet res, el meu fill no és així», ha conclòs la mare. A part de la família de l'acusat, també han declarat diversos coneguts de víctima i acusat, com un forner de Montblanc i també un amic, segons el qual Jaume Solsona li va opinar que el succés de la desaparició i mort de Sara Lozano li semblava un cas de «revenja».

tracking