Diari Més

El Club d'Equitació Torredembarra lamenta no ser seu dels Jocs

L’entitat celebra els vint-i-cinc anys de vida amb un Concurs Nacional de Salt d’Obstacles aquest cap de setmana

Un genet, durant la pràctica del salt d'obstacles a les instal·lacions del Club d'Equitació Torredembarra.

El Club d'Equitació Torredembarra lamenta no ser seu dels JocsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club d’Equitació Torredembarra arriba aquest 2017 als vint-i-cinc anys i, per a celebrar-ho, ha organitzat, per aquest pròxim cap de setmana, un Concurs Nacional de Salt d’Obstacles. Amb aquesta iniciativa, el club torrenc inaugura les pistes recentment remodelades i que, per a disgust dels responsables del centre, no acolliran la competició del Jocs Mediterranis Tarragona 2018. L’accés a les diverses proves serà gratuït. El concurs es podrà seguir en directe des del divendres i fins al diumenge, dia en què es disputarà el Gran Premi BASF. Precisament, una de les amazones participants serà la directora de l’empresa patrocinadora, Anne Berg.

El director del club, Robert Pons, ha manifestat a Diari Més que l’entitat va néixer el 1992 i amb motiu del vint-i-cinquè aniversari «hem programat una sèrie de concursos nacionals que farem al llarg de l’any amb les tres disciplines olímpiques: salt d’obstàcles, doma clàssica i concurs complet». La prova d’aquest cap de setmana comptarà amb la participació de prop de 180 genets provinents de Catalunya, en major nombre de Barcelona, i de Saragossa. Destaca la presència d’Albert Hermoso, qui va participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Hermoso va preparar aquesta competició «al nostre club, pel que fa a la tècnica, i a la platja de Torredembarra, pel que respecta a la talassoteràpia aplicada als cavalls».

L’hípica i el rem són els dos únics esports que competiran als Jocs Mediterranis que no se celebraran en territori tarragoní, fet que ha lamentat Pons. Amposta va reivindicar en el seu moment ser la subseu de rem, i ho és Castelldefels, i el Club d’Equitació Torredembarra va voler presentar la seva proposta, però cavalls i genets competiran al barceloní Club de Polo.

«No ens van escoltar»

Amb l’organització del concurs d’aquest cap de setmana «volem demostrar al territori el nivell del nostre club, situat entre els tres o quatre millors de Catalunya». Robert Pons ha lamentat el fet que «no ens hem pogut postular per poder vincular-nos als Jocs Mediterranis, ja que els organitzadors no van voler escoltar la nostra proposta, no hem pogut parlar directament en ells per què no ens han rebut». El director del club ha afegit que, sense anar més, lluny, «el concurs que hem organitzat triplica el nombre de participats previstos per als Jocs Mediterranis, i el nivell dels genets és, com a mínim, el mateix».

La celebració d’aquest esport a les comarques de Tarragona en lloc de al Club de Polo, «on els Jocs han instal·lat un envelat del tamany del Camp de Mart i que ja està pagada», podria haver tingut «una repercussió positiva perquè nosaltres, d’haver estat el club seu, proponíem donar classes gratuïtes a escoles i aprofitar l’esdeveniment per promocionar el nostre esport a les nostres comarques». «Aquesta crítica no la fem pensant en el club i sí en el territori, perquè també pensem que el rem s’hagués pogut fer a Amposta, on entrenen clubs anglesos».

El director del club torrenc també ha subratllat que «la inversió feta al Club de Polo amb l’envelat és del tot desproporcionada, tenint en compte que els genets que hi participaran seran uns cinquanta». A més, «aquí tenim dues amazones de gran nivell que entrenen a Madrid, com són Sara Salom, d’Altafulla, que ha representat a Espanya a la Copa de les Nacions i a competit en Europeus, i Otti Verdú, de Reus, que ha guanyat diversos premis. Les dues tenen moltes possibilitats de guanyar la competició dels Jocs», ha remarcat Pons, qui ha afegit que «al nostre club tenim la darrera campiona del Trofeu Princesa Sofía i la segona classificada». Pons ha comentat, per altra banda, que la regidoria d’Esports de Torredembarra dóna suport a l’activitat esportiva i, per tant, «hauriem tingut tot el seu suport».

tracking