Diari Més

Crim de Montblanc

El germà de Sara Lozano parla de contradiccions de l'acusat sobre on va deixar la noia

«La Sara sempre tornava a casa», relata Mario Lozano

El germà de la víctima del crim de Montblanc ha estat el primer en declarar en el judici oral que se celebra des d'aquesta setmana a l'Audiència de Tarragona.

El germà de la víctima Sara Lozano parla de contradiccions de l'acusat sobre on va deixar la noiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La Sara sempre tornava a casa», ha declarat el germà de la víctima del crim de Montblanc. El germà gran de Sara Lozano, Mario Lozano, ha estat el primer en declarar en el judici que ha arrencat aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona. Durant la seva declaració ha exposat les contradiccions de l'únic acusat, Jaume Solsona, quan se li va preguntar on i quan havia deixat la noia després d'una nit de festa amb ella per diversos locals d'oci nocturn.

També ha manifestat que el seu pare i l'acusat van parlar l'endemà del crim, quan encara no s'havia trobat el cos, i que el pare sempre va tenir el convenciment que era el culpable de la desaparició de la seva filla. Aquest dimarts també han declarat les propietàries del terreny on va aparèixer el cadàver de la montblanquina de 37 anys i amos de pubs de Montblanc i l'Espluga de Francolí. Durant el judici declararan més d'un centenar de testimonis, mossos i pericials.

El germà de Sara Lozano, que ha optat per declarar sense mampara, s'ha ensorrat quan li han preguntat com és la seva vida sense la seva germana. «Era molt especial, vam créixer junts sense la mare -va morir quan ells eren petits-, i per al pare -que també va morir just l'endemà de la detenció del detingut- era la nineta dels seus ulls», ha relatat. Ha explicat que les famílies -la de víctima, de 37 anys, i acusat, que ara en té 30- es coneixien i que viuen a poca distància a Montblanc.

Segons Mario, el pare de l'acusat, el dia 5 de novembre, just després de la detenció de Jaume Solsona, se li va acostar, li va donar un copet a l'esquena perquè es girés i li va garantir que «tot anirà bé» i que no es preocupés, a la qual cosa ell li va replicar, irat, si li tornarien la seva germana. «M'he quedat sol, en cosa d'una setmana em vaig quedar sense germana i sense pare, i dos mesos enrere moria l'àvia; he hagut de tancar una casa on sempre hi havia vida, ha estat un calvari», ha lamentat.

Mario Lozano ha exposat els problemes que arrossegava la seva germana petita amb l'alcohol, que havia «tontejat» amb les drogues i que, amb la mort de l'àvia, es va sumir en una forta depressió. El pare li va començar a controlar les targetes de crèdit -amb el consentiment d'ella, segons Mario- i va demanar als bars que no li servissin alcohol -pels antidepressius i ansiolítics que prenia. Ella, per la seva banda, sempre avisava quan dormia fora de casa. Per això la família es va témer el pitjor.

Segons el germà, el pare i la víctima van parlar per telèfon el mateix dia del crim i ella, pels volts de les tres de la matinada li va contestar que estava «amb uns amics» i que no trigaria en tornar a casa. El pare, segons Mario, sempre «va tenir clar» que Jaume Solsona era el culpable de la desaparició. De fet, li va preguntar per la seva filla i aquest li va assegurar que l'havia deixat de matinada a un caixer automàtic de l'Espluga de Francolí i que no la va veure més, mentre que segons Mario Lozano, el mateix Solsona va donar una versió diferent a l'amo del primer bar on van anar a prendre cerveses.

Un missatge de veu

En el moment dels fets, Sara Lozano, que estava divorciada, no tenia parella. En la sessió d'aquest dimarts també ha declarat un amic de la víctima i de la seva exparella sentimental, el qual s'ha emocionat en reproduir-se, durant el judici, un missatge de veu que la víctima li va deixar al mòbil la mateixa nit del crim -ja que sovint es trucaven per sortir junts de festa. L'endemà de rebre aquest missatge de veu i en tenir coneixement de la desaparició de la seva amiga, va ajudar el pare de la víctima a buscar pistes pels pubs de Montblanc.

La troballa del cadàver

Les actuals propietàries del terreny on es va trobar el cadàver -que va ser propietat de la família de l'acusat fins a l'any 1992-, han explicat que el diumenge a la tarda -dos dies després del crim- van anar a la finca a collir ametlles, mig abandonada, on hi anaven molt de tant en tant. Entre unes males herbes van veure unes cames i van avisar els Mossos. Ambdues, que són germanes, han explicat que la finca no és molt inaccessible i per tant no es fa necessari anar-hi en tot terreny -el vehicle que condueix l'acusat- i que sovint veien roderes entre els arbres, «i no només aquell dia».

La nit pels pubs

Els amos dels pubs que van freqüentar víctima i acusat la nit i matinada del crim han certificat que es van veure arribar i marxar junts. L'antic amo del bar Lennon de Montblanc, que ha assegurat que no servia cerveses a la víctima a petició expressa del pare, s'ha fet enrere en la declaració que va fer en el seu moment, segons la qual Jaume Solsona li va dir al mateix local que portaria la noia de retorn a casa. També ha assegurat oblidar si va aconseguir parlar amb ell telefònicament l'endemà, després de rebre una visita del pare i de mossos arran la desaparició de la jove.

Acte seguit també ha declarat el propietari del pub Xenon de l'Espluga de Francolí, on se'ls va veure per darrer cop, el qual els va fiar unes cerveses, però tampoc recorda on van dir que anirien víctima i acusat en sortir de la discoteca. Un client d'aquesta disco, que també ja se'ls havia trobat abans al bar Lennon, ha declarat que els va veure marxar pels volts de dos quarts de dues de la matinada i que la noia volia anar a un caixer automàtic per treure diners. També ha revelat que Solsona li va dir que agafaria un camí per tornar a Montblanc, «suposo que perquè havia begut».

tracking