Diari Més

Judicial

La defensa de l'acusat del crim de Montblanc en demana l'absolució per manca de proves

La fiscalia i l'acusació particular mantenen la petició de 20 de presó per l'assassinat de Sara Lozano

Pla mig de l'acusat, Jaume Solsona, assegut al banc dels acusats de l'Audiència de Tarragona, al costat del seu advocat, en l'inici del judici pel crim de Montblanc.

La defensa de l'acusat del crim de Montblanc en demana l'absolució per manca de provesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici pel crim de Montblanc ha arrencat aquest dilluns al matí, amb la lectura dels escrits de les parts. Amb posat molt tranquil, l'únic acusat, Jaume Solsona, ha entrat per la porta principal de l'Audiència de Tarragona, acompanyat del seu advocat. Solsona, en llibertat sota fiança de 30.000 euros, està acusat de l'assassinat de Sara Lozano, una montblanquina de 37 anys. Els fets es remunten a l'octubre del 2014. Solsona l'hauria asfixiat i cremat, quan encara era viva, en un camp d'ametllers, segons recull l'escrit Fiscalia, que demana 20 anys de presó per assassinat. Per la seva banda, la defensa manté que el seu client no té res a veure amb el crim i, davant la inexistència de proves directes, en demana l'absolució. L'advocat de la defensa ha exposat els problemes amb l'alcohol i les drogues de l'acusat, des de ben petit, fins a l'extrem que va patir un coma etílic als 8 anys. El primer en declarar serà el germà de la víctima, mentre que l'acusat ho farà el darrer dia, el 8 de març. Hi ha més d'un centenar de testimonis, mossos i pericials citats en aquest judici amb jurat popular.

En el judici s'han afegit nous testimonis, entre els quals quatre responsables d'establiments amb càmeres de vigilància que van registrar punts de l'entorn, la nit del crim. La defensa s'ha oposat a la inclusió d'aquests testimonis i ha retret que s'hagin afegit a darrera hora, en un nou guió refet aquest mateix divendres. «Afecta a la coartada del meu client, estic venut davant aquesta prova, és inadmissible», ha manifestat el lletrat de la defensa, Antoni Mendia.

La defensa ha insistit en la innocència del seu client. Ha reiterat que Solsona es va mostrar predisposat a col·laborar amb la policia -facilitant mostres de cabells i saliva i participant en la reconstrucció dels fets- i que no hi ha proves directes per condemnar-lo. El lletrat ha recordat la inexistència d'empremtes i d'ADN del processat en el cos de la víctima ni tampoc en el lloc dels fets, i que una burilla trobada a la zona, amb ADN masculí, no pertanyia a ell.

També ha posat de manifest el trastorn per dependència a la cocaïna i l'alcohol de Solsona, que té 30 anys, a molt curta edat. La defensa ha al·legat la depressió, sociopatia, paranoidisme, ansietat i trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat que arrossega l'acusat. A partir d'aquí, ha sol·licitat l'eximent complet per intoxicació plena per alcohol o, alternativament, que s'apliquin els atenuants per consum d'alcohol, per alteració psíquica i per reparació del dany.

De fet, segons l'advocat de la defensa, la nit del crim el seu client havia begut 14 cerveses i almenys un cubata de whisky, i que el noi tenia alterades les facultats mentals, una versió que el fiscal contradiu, insistint que l'acusat es trobava amb plenes facultats cognitives i que sabia perfectament el què feia. «Intentarem provar que la va cremar vivia i que, malgrat haver ingerit alcohol, tenia les seves facultats intactes», ha exposat el fiscal, Álvaro Mangas.

Segons fiscalia, la matinada del 25 d'octubre del 2014 el processat, després d'una nit de festa amb Sara Lozano per diversos locals, va asfixiar-la en un camp d'ametllers que havia estat de la seva família fins l'any 1992. Va posar pertinences de la noia sota el cos inconscient, inclòs el seu mòbil, la va ruixar amb gasolina i li va prendre foc amb un encenedor. «Va morir de forma violenta, el cadàver estava calcinat en un 70% i despullat de cintura en avall», ha relatat el fiscal.

L'acusació particular, que representa el germà de Sara Lozano, també demana la pena màxima per assassinat. «És un exemple de manual», ha afirmat l'advocat Enrique Cancelo, el qual ha insistit en què la detenció de Solsona el 6 de novembre va desencadenar la mort del pare de la víctima, d'un atac de cor. «La detenció va influir moltíssim en la situació d'angoixa, tensió i depressió» del pare, ha sentenciat el lletrat, que ha apel·lat conseqüències a efectes civils.

tracking