Diari Més

L'empresa de l'exbatlle Daniel Masagué presenta concurs de creditors

Es tracta d’una companyia que desenvoluparia un paper important en el cas del «3%» de presumpte finançament il·legal de CDC

Daniel Masagué

Daniel MasaguéCedides Agents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Maes Flequers i Pastissers de Torredembarra, que pertany a l’exalcalde Daniel Masagué, ha presentat concurs de creditors, segons el portal EconomiaDigital. L’empresa, segons el mateix digital, és la mateixa que Masagué utilitzaria per cobrar comissions i es tracta d’una companyia que desenvoluparia un paper important en el cas del «3%» de presumpte finançament il·legal de CDC que investiga un jutjat del Vendrell. Convé recordar que Masagué va ser detingut juntament amb Jordi Sumarroca, president de la constructora Teyco, sospitós de cobrar comissions a canvi d’adjudicacions d’obra pública.

Aquest cas va ser l’origen de l’operació Pujol i 3%, que implicava l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, així com a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), en una presumpta trama de corrupció amb l’obra pública i les concessions. En el cas concret del municipi de Torredembarra, la família Sumarroca hauria pagat 1,4 milions d’euros a l’exalcalde a canvi de diverses obres, segons les sospites de la Guàrdia Civil. Per rebre aquests diners, l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, hauria utilitzat diverses empreses de la seva propietat. Una d’elles era una fleca, Maes.

Segons la investigació i també segons recull EconomiaDigital, durant l’any 2011 la família dels Sumarroca van pagar diverses factures, suposadament falses, a l’empresa Maes Flequers, per valor de 303.280 euros. El concepte recollit era la compra de pa i pastissos i serveis de càtering, a més de supòsits préstecs. Ho van fer a través de dues filials de Teyco, que van pagar una factura cadascuna: una per 211.000 euros i una altra per 91.488.

tracking