Diari Més

Societat

L'escoltisme es forma a Torredembarra

Uns 450 caps d’agrupament han participat a la Trobada d’Escoltes Catalans

Uns 450 caps d'agrupament han participat a la Trobada d'Escoltes Catalans

Trobada d'Escoltes Catalans a TorredembarraCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Antoni Roig de Torredembarra ha acollit la Trobada de Formació d’Escoltes Catalans, la Trofo. Des de dissabte al matí, prop de 450 caps d’agrupament han participat a la jornada, organitzada per Escoltes Catalans i acollida per l’AE Els Salats torrenc i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament.

La Trofo, que se celebra anualment, és un punt de trobada dels escoltes d’arreu de Catalunya en el que comparteixen reflexions, activitats i xerrades per tal de rebre una formació conjunta i, alhora, compartida. En aquesta edició, la Trofo ha anat dedicada a com tractar l’espiritualitat als Agrupaments, ja que Escoltes Catalans és una associació laica.

Per tal de tractar aquest tema, la Trofo ha comptat, d’entre molts actes, amb una xerrada del CETR, el Centre d’Estudis de les Tradicions de Saviesa. Aquest és un espai laic que permet demostrar que l’espiritualitat està relacionat amb el món de l’escoltisme independentment de les creences religioses.

La trobada de formació, a més, també ha comptat amb activitats, xerrades i reflexions destinades a la crisi dels refugiats. Els caps dels diferents agrupaments de Catalunya van dedicar una mirada a la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ i a la manifestació ‘Volem acollir’ que va omplir els carrers de Barcelona durant la tarda de dissabte.

tracking