Diari Més

Mercè Dalmau ha estat cobrant irregularment del Consell Comarcal des del 2015

Rebia el 12% del sou com a portaveu del PDeCat al Consell Comarcal del Baix Camp i el 100% del consistori de Cambrils com a regidora

Mercè Dalmau en una imatge d'arxiu.

Mercè Dalmau ha estat cobrant irregularment del Consell Comarcal des del 2015Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercè Dalmau, regidora pel PDeCat a l'Ajuntament de Cambrils, exalcaldesa del municipi i portaveu delpartit al Consell Comarcal del Baix Camp, ha afirmat que ha estat cobrant irregularment del Consell Comarcal del Baix Camp al mateix temps que cobrava el sou íntegre del consistori des del juliol del 2015. Així ho ha comunicat en una roda de premsa aquest divendres convocada poc més de dues hores abans que tingués lloc, després que la CUP anunciés una roda de premsa dilluns vinent sobre el mateix tema.

Dalmau cobrava, des de l'estiu de 2015, el 12% del sou com a portaveu del PDeCat al Consell Comarcal i el 100% del seu sou com a regidora de l'Ajuntament de Cambrils. Aquesta situació és il·legal, ja que en tenir una dedicació completa al govern de la localitat, no podia tenir-ne una segona de parcial en un altre organisme públic. Segons ha explicat Dalmau als mitjans de comunicació, no es va adonar que cobrava dels dos ens públics fins el passat mes de desembre, arran d'una pregunta de la CUP durant el ple del Consell Comarcal, i va ser llavors quan va iniciar els tràmits per tal que això no tornés a succeir. D'aquesta manera, passarà a percebre les retribucions per assistències, fet que s'aprovarà al plenari del Consell de la setmana vinent.

Dalmau ha cobrat uns 9.000 euros anuals que no li pertocaven, i s'ha mostrat disposada a retornar la quantitat que se li demani amb els interessos, si n'hi ha, que s'indiquin. També ha demanat disculpes pels fets, i ha assegurat que en l'anterior mandat estava en el règim d'assistències, i no es va adonar que en un moment determinat va excedir el límit i va deixar de tenir-lo. També s'ha mostrat contundent respecte la dimissió, afirmant que no ho farà tot i les demandes que realitzarà la CUP a la roda de premsa de dilluns vinent.

tracking