Diari Més

L'Avinguda Carles Buïgas serà peatonal aquest estiu

Es tracta d'una prova pilot, amb un cost de 60.000 euros, que afectarà el tram comrpès entre la rotonda del Carrer Murillo i fins al carrer Saragossa

El projecte es farà en el tram comprès entre la rotonda del Carrer Murillo i fins al carrer Saragossa.

L'Avinguda Carles Buïgas serà peatonal aquest estiuGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Avinguda Carles Buïgas de Salou es convertirà en peatonal el proper estiu de 2017 en el marc d’una prova pilot. El tram que patirà aquesta transformació serà el comprès entre la rotonda del Carrer Murillo i fins al carrer Saragossa. L’objectiu del consistori és aplicar un canvi radical en la imatge de l’avinguda i testar l’acceptació popular de la proposta abans d’una possible execució definitiva de l’obra. Amb aquesta proposta es vol donar prioritat als vianants vers als vehicles, ja que actualment només hi ha un 30% de superfície destinada al passeig. El projecte, amb caràcter provisional, tindrà un cost d’uns 60.000 euros.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, han explicat que la proposta utilitza materials reciclats, pintura i una il·luminació addicional per tal de crear un nou espai en aquesta artèria turística. S’utilitzaran elements senzills i quotidians, la qual cosa facilita el seu muntatge i desmuntatge. A més, l’ús de material reciclat o reutilitzat redueix la despesa de la seva instal·lació.

«Crearem un tapís de cercles grocs que donarà una sensació de major amplitud a la vorera ja que s’estendran a l’actual calçada –ha explicat Granados-. Per delimitar el pla vertical entre vehicles i vianants instal·larem un conjunt de bidons que donaran visibilitat i alhora protegiran al vianant». Els bidons es col·locaran a poca distància perquè no es pugui aparcar entre ells. A més s’hi clavaran uns pals lumínics per augmentar la seva visibilitat a la nit. Per altra banda es limitarà la velocitat dels vehicles a 10 quilòmetres per hora.

Granados afirma que amb aquesta proposta s’intenta «donar una solució a un tram que representa aproximadament el 50% de l’avinguda i és el de més intensitat d’ús», ja que connecta el passeig Jaume I i la platja. «És una de les artèries principals de Salou pel que fa a activitat comercial i d’oci i com a tal necessita ser qualificat i dignificat», ha afirmat l’alcalde.

La proposta afectarà també la circulació a la zona, la qual deixa únicament un únic carril de vial pel pas de vehicles. Així es preveu que a l’estiu es permeti únicament el pas a veïns de la zona, i càrrega i descàrrega en un horari regulat i emergències, mentre que a l’hivern el pas de vehicles pot ser menys restringit. L’Ajuntament ha sol·licitat el trasllat de les parades d’autobús que hi ha en aquest tram i pel qual circulen 140 autobusos diàriament.

Atenent la petició veïnal també se suspendran les llicències d’activitats per a sales de festa, discoteques i oci nocturn a la zona per tal de frenar el creixement de nous locals, amb previsió de traslladar-los al futur nou sector 04.

Una proposta nascuda d’un procés participatiu

Aquest procés de canvi neix de la participació ciutadana, ja que s’ha engegat un procés participatiu amb la implicació dels habitants de l’àmbit, del sector de la restauració, del comerç o l’allotjament turístic de la zona per arribar a una reforma integral i transversal. L’alcalde ha assenyalat que «s’ha fomentat la participació ciutadana en el futur de la zona perquè estem convençuts que cal potenciar la seva reconversió i transformació, de forma que tots els sectors, públics i privats, i siguin presents i prenguin consciència de la necessitat d’implicació conjunta i de treballar plegats en un projecte de futur i uns objectius comuns».

El procés participatiu, que ha estat tutelat per l’empresa especialitzada CERES, ha comptat amb la participació d’una norantena de persones; des de comerciants, habitants de la zona, el sector hoteler així com restauradors i agents turístics de la zona.

tracking