Diari Més

Municipal

El Govern de la Torre es troba per sorpresa amb la prova de què Suñé va punxar l'electricitat al seu bar

El propietari del bar que  regentava el regidor lliura el reconeixement de deute de l’edil i descol·loca l’equip de govern torrenc

Imatge d'arxiu de Lluís Suñé, acusat d'haver punxat la llum del seu bar.

Lluís Suñé, TorredembarraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un document inesperat, sobretot per l’equip de govern, en el qual el regidor d’ABG de Torredembara, Lluís Suñé, fa el reconeixement de deute davant la companyia elèctrica Endesaa i, per tant, que hauria punxat la llum en el bar que regentava, ha fet un gir inesperat al ple extraordinari que se celebrava la tarda de dijous, a instàncies de l’oposició, per tal d’esclarir precisament aquest cas de suposat frau elèctric. L’alcalde de Torredembarra haurà de decidir ara si retira Lluís Suñé de les seves competències, tal com demanen els grups de l’oposició, o espera a què el mateix edil faci un pas endavant.

Tot plegat succeïa durant la intervenció de la regidora del Partit Popular, Núria Gómez, quan va preguntar directament a Suñé si havia signat un reconeixement de deute amb la companyia. «Amb tots els respectes, no li penso contestar», era la resposta del regidor al Govern, Suñé, i, de fet, eren les úniques paraules que pronunciava durant tota la sessió, no sense un cert to prepotent. Va ser aleshores quan el propietari del bar que regentava l’edil, que es trobava a la sala, va lliurar a la regidora del PP un document en el qual, Lluís Suñé, signa el reconeixement de deute de més de 4.000 euros amb la companyia elèctrica a data d’1 d’octubre de 2014.

El ple va continuar, tot i així el seu curs fins que van finalitzar les intervencions de Toni Sacristán (CUP) i Ana Magrinyà (CiU). Aleshores, el govern demanava fer un recés amb tots els grups per analitzar el nou document que tenien entre mans. Després de reunir-se durant uns minuts, totes les formacions decidien aixecar el ple extraordinari i encetar la sessió ordinària, tot deixant sobre la taula l’assumpte sobre el presumpte frau elèctric que hauria comès el regidor –que té les competències sobre pobresa energètica – i les mesures que prendran els seus socis de govern. El document va tombar tot l’argumentari que l’alcalde, Eduard Rovira, havia preparat per a l’ocasió.

El govern local podria prendre una decisió al respecte, dilluns vinent. Durant la reunió que han mantingut tots els grups municipals durant el recés, Lluis Suñé es va mostrar aïrat per l’aparició del polèmic document, segons ha pogut saber Diari Més. En reiniciar-se la sessió ordinària del ple, els regidors d’ABG van abandonar la sala.

Al ple extraordinari s’havia de debatre la petició de revocació del regidor feta per l’oposició, però, el cert és que només el document «inesperat» va aconseguir salvar els mobles d’una sessió que semblava perdre el rumb per minuts i en el decurs de la qual tot apuntava al fet que Suñé cauria de potes com els gats.

Un ple sense rumb

Tot i que Ciutadans (C’s), PP i Avui Democràcia van incidir en la necessitat de realitzar un ple extraordinari monogràfic sobre el cas de Suñé dies enrera, les crítiques vessades el dia abans per l’equip de govern sobre la «pèrdua de temps i diners» que això suposava, va fer les tres formacions desviar-se del seu objectiu durant la major part de les seves intervencions. El llarg discurs del portaveu de C’s, Antonio Cruz, en el qual havia d’argumentar el motiu del ple, es va convertir de facto, en una intervenció que divagava entre els retrets cap a l’equip de govern, sobretot a l’alcalde, i la necessitat i els motius de convocar un ple extraordinari. «Lluís Suñé està jugant bé les seves cartes. Aquest senyor s’està defensant on ho ha de fer, però vostè (referint-se a l’alcalde) sí que ha de donar explicacions», va arribar a dir gairebé en to de disculpa envers el regidor d’ABG. La resta d’intervencions van seguir en la línia, a excepció del desmarcatge que va voler traçar el portaveu de la CUP, Toni Sacristán, qui va posar l’accent en el camí que estava agafant el ple extraordinari.

Tota la polèmica al voltant del regidor d’Alternativa Baix Gaià va començar a finals del mes passat quan es va fer públic que el càrrec electe hauria connectat l’Auca Taverna, el local que regentava, al subministrament elèctric sense tenir comptador. Suñé, qui té les competències municipals sobre pobresa energètica, hauria «punxat la llum» durant quatre anys seguits.

El document que demostra els fets.

El Govern de la Torre es troba per sorpresa amb la prova de què Suñé va punxar l'electricitat al seu barCedida

tracking