Diari Més

Judicial

Indignació per l'arxivament del cas contra l'exalcalde dels Garidells

Remei Rull, una de les afectades que va denunciar-lo, denuncia el presumpte «abús de poder»

Rull, el passat dimarts, entrant a l'Audiència de Tarragona.

Indignació per l'arxivament del cas contra l'exalcalde dels GaridellsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La sensibilitat de la justícia envers Amadeu Duch, exalcalde dels Garidells, sembla inversament proporcional a la que tenen amb nosaltres. Duch no és capaç ara de seguir el fil d’un judici, segons el parer del forense, però segur que es recorda de quan es passejava per la urbanització com si el bé i el mal fossin a la seva disposició». Aquestes són les dures paraules de Remei Rull, una de les persones que va denunciar l’exbatlle pels presumptes delictes de suborn i prevaricació, davant l’arxivament provisional del cas que va decretar el jutge dimarts passat, davant la conclusió de l’informe forense, el qual considera que l’encausat –de 83 anys– té una limitació cognitiva greu que el lliura, almenys de moment, de ser processat.

«Hem patit durant catorze anys els greuges comparatius, el presumpte abús de poder, les suposades coaccions i hem hagut de veure com enderrocaven la casa d’una família per no cedir a lliurar-li 3.000 euros», explica Rull. «Hem hagut de veure com altres cases que es van construir amb la mateixa qualificació que la nostra han patit multes i enderrocs, mentre que les cases afins a l’exalcalde continuen en peu i mai han estat denunciades», recorda l’afectada, qui pertany a l’Associació de Propietaris de la Malaluca, urbanització que és objecte de polèmica des de fa més d’una dècada.

Rull denuncia públicament la impotència que ha sentit en veure com el cas s’arxivava provisionalment, sense ni tan sols haver tingut l’oportunitat d’explicar el seu cas i el d’altres propietaris davant del jutge. «Sembla que l’acusat s’hagi convertit en un màrtir i els perjudicats ni tan sols ens hem pogut fer escoltar. Després de tants anys, crec que ens mereixem ser escoltats i sembla que la manca d’enteniment lleu del senyor Duch preval per sobre de tots nosaltres. Hem patit molt el que l’exbatlle feia i desfeia al seu gust, amb total impunitat», subratlla Rull. L’afectada, en nom de tota la resta, demana a la justícia que tingui en compte el patiment dels perjudicats quan, en sis mesos, s’hagi de tornar a valorar la capacitat d’Amadeu Duch per ser jutjat.

El cas

Amadeu Duch, alcalde dels Garidells 1966 i 2015, s’enfrontava a tres anys de presó i 24 d’inhabilitació, segons la petició de Fiscalia, pels delictes de suborn i prevaricació. Se l’acusava d’haver demanat 3.000 euros de «donatiu anònim» als veïns que construïen a terrenys rústics no urbanitzables, a canvi de legalitzar la construcció. Per contra, el batlle hauria fet els «ulls grossos» davant la situació de presumpta il·legalitat d’alguns habitatges que altres veïns van construir també en terrenys amb la mateixa qualificació de terrenys rústics no urbanitzables.

tracking