Diari Més

Entitats

El Casal popular El Rebotim fa ple amb les activitats d'El mes del misteri

L’entitat aposta per fórmules d’oci alternatiu i ha organitzat un Escape room, un Cluedo en viu i una gimcana deductiva pels carrers de Vila-seca

L'Escape Room és una activitat que consisteix a resoldre jocs de lògica i enginy per sortir d'una habitació tancada en menys d'una hora.

El Casal popular El Rebotim fa ple amb les activitats d'El mes del misteriDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Esteu als Estats Units. És l’any 1985, i sou una colla d’amics que us trobeu en una zona de magatzems. En veieu un d’obert i hi entreu, com per fer una malifeta. L’objectiu és sortir en menys d’una hora».

Aquest és el resum que la Susana Bujalance, sòcia d’El Rebotim i responsable de la Setmana del misteri, explicava a un dels equips que el passat dissabte van viure l’experiència de l’Escape Room. Era la segona vegada que l’Anna, la Gisela, el Ramon i el Pere entraven en una sala d’aquest tipus, i van rebre les instruccions amb una barreja d’emoció i nerviosisme.

L’Escape Room és una activitat d’oci consistent en tancar-se en una sala i resoldre una sèrie de jocs de lògica i deductius per aconseguir obrir la porta en menys d’una hora. Aquesta és la primera vegada que Vila-seca ofereix aquesta proposta, que es farà tots els caps de setmana del mes de febrer i ha tingut una gran acollida, fins al punt que gairebé totes les sessions ja estan reservades.

Al darrere de la idea hi ha la Susana Bujalance, sòcia del Rebotim i col·laboradora de l’empresa Mistery Games, referent a l’Estat espanyol en l’organització de jocs de tipus ‘Cluedo’ en viu.

«Al Rebotim volem oferir oci alternatiu, que no sigui beure o anar de ‘shopping’, i com que jo faig aquesta feina vaig proposar el Mes del misteri, però a preus populars», explica la Susana.

El preu no és l’únic tret característic de l’Escape Room de Vila-seca. En aquesta primera experiència el Rebotim ha comptat amb l’ajuda de dues entitats amigues: la Tramoia i la Viuda Negra. Els experts en túnels del terror han escrit la història que s’explica en forma d’audio a l’interior de la sala, i el grup de teatre local ha fet la dramatització del text. El resultat ha estat la trama ‘San Valentín sangriento - Matanza en Canadá’.

60 minuts per sortir

La Susana assegura que per superar el repte de l’Escape Room no és tan important ser ràpid calculant o pensant, com saber mantenir la calma: «cal ser bon observador, fixar-se en tot i tenir una mica de comprensió lectora. Resoldre els enigmes no és difícil, però cal mantenir la calma per llegir les instruccions i processar-les, molta gent es posen tan nerviosos que no saben què llegeixen, però realment no hi ha res que sigui difícil».

Abans de començar la temporada, la pròpia Susana va testar el joc. Primer el va fer ella, i va trigar 35 minuts a sortir de la sala, un temps raonable si es té en compte que normalment hi entren quatre persones, fet que permet fer accions en paral·lel. Després hi van entrar uns amics que eren autèntics experts en Escape Rooms i van trigar una hora i vint minuts, fet que va fer pensar a la Susana que havia de simplificar les accions o eliminar-ne algunes. A partir de llavors, els grups que han anat passant han aconseguit sortir en menys dels 60 minuts estipulats. Els primers en jugar-hi van ser els col·laboradors del projecte, és a dir, membres de la Tramoia, de la Viuda Negra i del propi Rebotim.

Des de llavors cada cap de setmana s’han fet gairebé vuit passis. A la sortida de la sala, cada equip s’ha fet una fotografia ‘oficial’ amb el temps aconseguit, i es van penjant a les xarxes socials, de manera que tothom pot veure què han fet els altres, tot i que des del Rebotim no es planteja com una competició i no hi haurà premi final per al més ràpid.

Amb aquesta Escape Room Vila-seca ja s’ha posat dins del circuit d’Escape Room de la zona, ja que també n’hi ha a les ciutats de Salou, Reus i Tarragona. A més de l’Escape Room, el Rebotim també ha organitzat,en el marc del Mes del misteri, una gimcana deductiva pels carrers de Vila-seca, durant la qual els participants van haver de resoldre un cas d’assassinat, i un sopar de ‘Cluedo’ en viu per al pròxim divendres 10 de febrer, durant el qual els participants, caracteritzats en un ambient del Chicago dels anys 20, hauran de resoldre un altre cas d’assassinat.

Finalment, el diumenge 19 de febrer hi haurà una sessió de jocs de taula amb temàtica de misteri al local de l’associació (Avda. Verge de Montserrat, 31) en horari de 10 a 13h.

L'Escape Room és una activitat que consisteix a resoldre jocs de lògica i enginy per sortir d'una habitació tancada en menys d'una hora.

El Casal popular El Rebotim fa ple amb les activitats d'El mes del misteriDiari Més

L'Escape Room és una activitat que consisteix a resoldre jocs de lògica i enginy per sortir d'una habitació tancada en menys d'una hora.

El Casal popular El Rebotim fa ple amb les activitats d'El mes del misteriDiari Més

El diumenge 5 de febrer es va organitzar una gimcana deductiva pels carrers de Vila-seca, on els participants havien de resoldre un cas d'assassinat.

El Casal popular El Rebotim hace el pleno con las actividades de El mes del misterioDiari Més

tracking