Diari Més

Pobresa energètica

Aqualia es fa enrera i torna a subministrar aigua a la família ocupa de la Pobla de Montornès

La parella va rebutjar un pis de lloguer social per no estar ubicat a la zona on vol viure

L'operari de la companyia ha instal·lat novament l'escomesa a l'habitatge.

Aqualia es fa enrera i torna a subministrar aigua a la família ocupa de la Pobla de MontornèsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els operaris d’Aqualia, l’empresa concessionària del servei de subministrament d’aigua de la Pobla de Montornès, ha tornat a instal·lar aquest dimecres l’escomesa i el comptador d’aigua a l’habitatge que ocupa una parella amb el seu nadó al municipi i per la qual la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va protagonitzar una protesta dimarts a les portes del consistori.

Després que una trentena de membres de la PAH convoquessin una concentració a les portes de l’Ajuntament, finalment la concessionària i Serveis Socials, han arribat a un acord per tal de reposar l’escomesa que Aqualia havia tret i per restablir el subministrament d’aigua que s’havia tallat. «Han vingut a posar el comptador i ara hem de parlar amb el treballador social per veure com s’ha de fer la facturació», explicava l’afectat, Jorge Nieva.

Nieva assegura que gaudirà d’«un comptador d’aigua social», tot i que des de l’Ajuntament s’insisteix en el fet que no existeixen els comptadors socials, sinó, en tot cas, els acords amb famílies amb pocs recursos sobre qui s’ha de fer càrrec de la despesa.

La situació de Jorge Nieva i Anabel Molina, que viuen amb el seu nadó a un xalet ocupat a la urbanització Pobla Mar Ponent, ha provocat aquesta setmana la intervenció de la PAH quan Aqualia va tallar el subministrament d’aigua a la família i els va instar a pagar el comptador i l’escomesa que, segons la plataforma, la mateixa companyia havia «rebentat».

Rebutgen un lloguer social

La PAH va denunciar la «poca» intervenció per part de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès. Es dóna la circumstància, però, que s’els va oferi un lloguer social al barri de Sant Salvador, al Vendrell una setmana abans. «Ens van parlar d’un possible lloguer social al barri de Sant Salvador de la ciutat de Tarragona, una zona conflictiva. El vam rebutjar. Volem estar a prop de la família», reconeixia Nieva, destacant el malentès que s’hauria produït entre el barri de Sant Salvador del Vendrell o de Tarragona.

A banda de la proximitat amb la seva família, Nieva destaca que la parella ha invertit gairebé 6.000 euros en l’adequació de la casa ocupada en l’any i mig que hi porten vivint a dins. «No són diners que s’hagin posat de cop, sinó entre unes coses i altres, el que hem pogut aconseguir i el que ens han donat, hem anat arreglant-ho tot. La casa estava abandonada i, amb els 400 euros de prestació que tinc, no puc pagar la fiança d’un lloguer normal», diu Nieva, qui assegura que, en el seu dia, es va adreçar a l’Ajuntament per pagar l’IBI de l’immoble –que és propietat de la Sareb–, així com les factures de llum i aigua, però van obtenir una negativa. D’altra banda, la parella rep ajudes per part d’organitzacions com Càritas i Creu Roja gràcies a la intervenció duta a terme per l’Ajuntament.

El comptador d'aigua instal·lat de nou a l'habitatge.

Aqualia es fa enrera i torna a subministrar aigua a la família ocupa de la Pobla de MontornèsDiari Més

tracking