Diari Més

Judicial

La fiscalia demana 15 anys per l'acusat de la mort de Carme Gallart

La veïna dels Pallaresos, desapareguda el juny del 2015, mantenia un litigi judicial obert amb Ramon Franch, administrador de finques

Franch està a presó acusat d'un presumpte delicte d'homicidi amb ocultació de cadàver.

Ramon Franch va pagar 1.000 euros pel cotxe que va demanar i l'hi va tornar amb els vidres tintatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Tarragona ha presentat l'escrit d'acusació contra Ramon Franch, únic detingut en el cas de la desaparició de Carme Gallart, veïna dels Pallaresos. Franch, administrador de finques i propietari de Finques Franch, mantenia un litigi amb Gallart, que l'havia denunciat per un delicte d'estafa i falsedat documental en la compravenda d'un immoble de la seva propietat.

El fiscal demana una pena de 15 anys de presó per Franch a més d'una inhabilitació absoluta i l'allunyament a un mínim de 1.000 metres durant 20 anys de familiars de la víctima. La fiscalia també reclama que Franch assumeixi una indemnització de 150.000 euros pels familiars de Carme Gallart.

En l'escrit, el fiscal considera que la motivació del crim és la querella de Gallart contra Franch. Segons indica, aquest va demanar a una amiga un Hyundai Atos per a fer un seguiment de Carme Gallart —a l'amiga li va dir que volia el cotxe per espiar una presumpta infidelitat de la seva dona. Segons l'escrit, el 18 de juny de 2015, «de manera voluntària o no» va aconseguir que Carme Gallart entrés al vehicle i, des d'aleshores, no hi ha cap mena de rastre de la dona.

La fiscalia reclama per a la vista del judici que ara s'ha d'obrir al jutjat o traslladar-ho a l'Audiència- un total de 68 testimonis. La manca del cos de la víctima és un dels factors que influeix en una llista tan llarga. Sense el cos, la incriminació cal fer-la de manera indirecta. La recerca del cos de Carme Gallart s'ha centrat a Osca, on el localitzador del seu telèfon mòbil la ubica durant les dates de la seva desaparició.

tracking