Diari Més

Medi ambient

La CUP porta al Parlament l'encàrrec d'un estudi sobre la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona

La resolució es debatrà aquest dimecres a la Comissió de Medi Ambient

Membres de la CUP conversant amb el conseller Rull a la Pobla quan es va celebrar la Taula Territorial de Qualitat Ambiental del Camp de Tarragona.

La CUP porta al Parlament l'encàrrec d'un estudi sobre la qualitat de l'aire al Camp de TarragonaCUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya debatrà aquest dimecres, 1 de febrer, una proposta de resolució presentada per la CUP en la qual es demana la realització d'un estudi sobre la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona.

La proposta reclama encarregar aquest estudi a un ens independent, i que es faci en col·laboració de les entitats i les institucions de la zona, amb el compromís de realitzar-lo dinsaquest2017. Paral·lelament la proposta demana destinar els recursos econòmics, materials i administratius per a poder realitzar l'estudi.

A banda del compromís per a realitzar l'estudi sobre la qualitat de l'aire enguany, la resolució inclou la petició perquè a partir del 2018, aquests estudis es realitzin de manera continuada i que els costos dels mateixos recaiguin sobre les mateixes empreses que produeixen les emissions.

En l'exposició de motius de la resolució, la CUP, a banda d'incidir en el risc per a la salut de la població d'emissions descontrolades, s'indica també que, «Els diversos episodis de contaminació atmosfèrica ocorreguts al Camp de Tarragona han generat un nivell d'alarma social al que des de les institucions públiques cal donar resposta a través de la màxima informació».

tracking